XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Råmjölk, eller "tidig mjölk," är producerad av alla däggdjur strax efter att hon fött barn. Råmjölken ger antikroppar och näring som bidrar till berikning av att utveckla immunsystem. Det är rikt på högkvalitativt protein, antibakteriella ämnen, tillväxtfaktorer och bioaktiva komponenter. Råmjölk marknadsförs som en kvalitetskälla för protein, tillväxtfaktorer och immunberiknings föreningar. Som en viktminskning tillägg, kan råmjölk bidra till att öka muskelmassa, därför ökar basal ämnesomsättning.

Återhämtning

Råmjölk blir populär bland utbildade idrottare att främja motion prestanda. Shing, Hunter och Stevenson, i deras 2009 genomgång av litteratur i tidskriften "Sports Medicine," indikerar att råmjölk har element som tyder på förbättrad immunförsvar, gastrointestinal integritet och förbättrade neuroendokrina systemparametrar som kan beskattas som en följd av intensiv träning. Forskningen av Shing, et al., Tyder på att effekterna av råmjölk tillskott på motion prestanda kan mest känd under perioder av högintensiv träning och återhämtning från högintensiv träning.

styrka Prestanda

År 2005, Mero, et al, undersökt effekterna av råmjölk på styrka prestanda. Tolv fysiskt aktiva män deltog i en studie för att bestämma effekterna av två veckors råmjölk tillskott på muskelproteiner, serum aminosyror och styrka prestanda. Deltagarna fick 20 mg av en placebo eller råmjölk fyra gånger om dagen. Jämförelse av råmjölk och placebogrupperna indikerade att råmjölk tillskott inte resulterade i en ökning av träningsvolym eller markörer för muskelstyrka. Författarna drar slutsatsen att två veckors råmjölk tillskott hade ingen effekt på styrka prestanda eller proteinbalansen hos unga män. Framtida studier bör undersöka längre råmjölk tillskott innan avfärda råmjölk som ineffektiva på styrka prestanda.

Muskelmassa

Forskning som utförts av Antonio, Sanders och Gammeren 2001, som redovisas i tidskriften "Nutrition", undersökte effekten av råmjölk tillskott på kroppssammansättning. I studien fanns två grupper: en placebo / vassleprotein grupp och en råmjölk grupp. Deltagarna i varje grupp deltog i aerob och tunga styrketräning minst tre gånger per vecka under åtta veckor. Efter åtta veckors träning, den råmjölk gruppen upplevde en större ökning av muskelmassa i aktiva män och kvinnor än vassleproteingruppen.

Viktminskning

Råmjölk tillskott har visat sig bidra till att öka muskelmassa. Muskelmassa vinster leda till ökningar i basala ämnesomsättning (BMR), eller energi som kroppen behöver för alla sina funktioner, såsom andning, cirkulerande blodet, justering hormonnivåer och växande och reparera celler. Ökad energiförbrukning ökar viktminskning. Råmjölken har en roll att spela i viktminskning.

Dosering

Shing, et al., Visar att 20 till 50 gram per dag av råmjölk, i kombination med andra högkvalitativa proteiner, såsom vassla och kasein, ger de största fördelarna.