XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Nackdelarna med att ta vitaminer


Ökningen i rymden utsetts för vitamintillskott i stormarknader och närbutiker återspeglar en konsumentfokus på optimal hälsa. Kosttillskott verkar vara en attraktiv lösning för kostnäringsbrister, men detta är inte alltid fallet. Ibland nackdelarna med vitamintillskott intag uppväger fördelarna.

Minskad fiberintag

Vitamintillskott normalt inte innehåller fiber. Byte av näringsrik mat med vitamintillskott kan därför minska fiberintag. Fiber är ett ämne som härrör från mat som hjälper till att rensa ut och reglera tarmkanalen. Det är också fyllning, vilket bidrar till att minska aptiten, och lösliga fibrer spelar en roll i att sänka kolesterolhalten i blodet.

phytonutrient Förlust

Ta vitaminer kan minska din naturliga phytonutrient intag. Fytonäringsämnen är kemiska ämnen i livsmedel som sannolikt skyddar mot vissa typer av cancer och hjärt-kärlsjukdom. De finns i en mängd olika livsmedel, inklusive frukt, grönsaker, nötter och baljväxter.

Andra näringsförluster

När du tar vitamintillskott, kan du gå miste om intag av andra nödvändiga vitaminer och mineraler. En multivitamin kan kompensera för denna brist på ett sätt; Men risken för toxicitet vitamin ökar. Att äta en balanserad kost bestående av en mängd olika frukter, grönsaker, fullkorn, protein och mejeriprodukter är mer benägna att ge dig en lämplig balans av alla nödvändiga näringsämnen.

Giftighet

De flesta vitaminer är vattenlösliga och kommer snabbt att användas eller spolas ut ur kroppen utan att bygga upp till toxiska nivåer; men det finns vissa vitaminer som kan byggas upp till farliga nivåer i kroppen. De fettlösliga vitaminerna A, D och E lagras i kroppen under långa tidsperioder och ohälsosamt uppbyggnad kan orsaka hälsoproblem såsom fosterskador, illamående, njurskador och tarmstörningar. Komplettering kan leda till toxicitet av dessa näringsämnen. Friska vuxna bör intaget mer än 10.000 IE - Internationella Enheter - vitamin A, 2000 IE vitamin D och 1100 IU vitamin E i tillägg form per dag för att undvika toxiska nivåer av dessa vitaminer.

Oönskade läkemedelsinteraktioner

Vitaminer har potential att interagera med läkemedel eller förvärra vissa hälsoproblem och det rekommenderas att du informerar din läkare om du tar dem. Vitamin E är en av de primära näringsämnen som har stor potential att interagera med vissa mediciner. Detta näringsämne kan öka risken för blodproppar hos personer som tar anti-koagulering läkemedel kan interagera med kemoterapi eller strålterapi och har kapacitet att minska effektiviteten av vissa kolesterolsänkande läkemedel.

minskad effektivitet

Det finns fortfarande en hel del forskning som behöver göras för att bekräfta effektiviteten hos vissa vitamintillskott. Många människor tar dem med antagandet att de kommer att fungera lika bra som naturliga näringsämnen från livsmedel. I verkligheten tillskott är konstgjorda "näringsämnen" som inte alltid är lika effektiva i att förbättra hälsa som deras naturliga motsvarigheter. Till exempel, C-vitamin intas från matkällor kan bidra till att minska risken för vissa cancerformer i munnen och bröstet och sänka högt blodtryck - med hjälp av blodtrycksmedicin - medan deras syntetiska motsvarigheter har visat sig ha någon gynnsam effekt på minska vissa cancer i munnen och bröst eller sänka högt blodtryck.