XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Illamående och amp; Kräkningar Omedelbart efter att ha ätit

Illamående är känslan av smärtfri obehag i magen som du kan uppleva på tillfälle. Det kan vara ett resultat av hormonella förändringar - som är vanligt bland gravida kvinnor - eller ett symptom på något djupare bakomliggande sjukdom. Kräkningar å andra sidan är den reflexverkan där innehållet i magsäcken kraftfullt ut.

Illamående och kräkningar

Kräkningar och illamående är inte sjukdomar. De är symptom på något djupare bakomliggande sjukdom. Det handlar om allt från allvarliga sjukdomar till irritationer orsakade av härsken eller råa livsmedel. Som ett resultat av detta, de flesta behandlingar för illamående eller kräkningar vanligen syftar till att stävja orsaken till dessa symptom.

Vanliga orsaker till illamående och kräkningar efter att ha ätit

Du kan uppleva känslor av illamående efter att ha ätit, om du har en mage virusinfektion. Kräkningar kan också förekomma under fall av matförgiftning, tarmvred, blindtarmsinflammation, migrän och maginfluensa. Andra orsaker är allergier mot vissa läkemedel, fruktansvärda lukter och dofter, matsmältningsbesvär, kemiska gifter och emotionell stress. Du kan också uppleva illamående om du äter rå mat eller livsmedel som din kropp inte håller med.

Ring en läkare

Illamående och kräkningar är ibland orsakas av allvarliga sjukdomar som lever eller njursjukdomar. Det är svårt att avgöra vad orsaken är utan ordentlig diagnos. Generellt bör du besöka din läkare om känslan av illamående blir alltför ofta eller om den är kopplad med en feber. När den inte behandlas, kan lindriga fall av illamående utlösa en rad andra ohälsosamma förhållanden såsom diarré, magsmärtor och uttorkning.

Förhindra illamående och kräkningar efter att ha ätit

Illamående kan förebyggas på flera sätt. Du kan minska risken för magen är irriterad genom att äta mindre måltider. Dricka tillräckligt med vätska före och efter en måltid kommer att dämpa någon äcklig känsla av att du kan ha innan det toppar. Om känslan av illamående är alltför stark, bör du dricka små mängder sötade eller kolsyrade vätskor. Detta kommer att lugna magen och hindra dig från kräkningar.