XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Skillnader mellan lång och amp; Korttidsminne

Minnet kan vara en flyktig sak, och när du blir äldre, börjar kroppen att sakta ner produktionen på kemikalier som gör att du kan återkalla objekt, enligt American Academy of Family Physicians. Även om detta inte kan påverka din korttidsminne, är långtidsminnet påverkas. Detta är bara ett av många exempel på skillnaderna mellan dessa två minnestyper. Att veta hur du utvecklar dessa minnen och hur du kan hjälpa till att hämta dem kan du förbättra ditt minne minns förmågor.

Användande

Korttidsminnet tillåter en person att komma ihåg något han behöver för att påminna om de närmaste ögonblick, enligt University of Southern California. Till exempel kan en person använda korttidsminne för att komma ihåg namnet på en person som han träffade bara för tillämpning av det samtalet. Däremot hjälper långtidsminnet honom vet hur man talar till personen, föra ett samtal och utbyta hälsningar, såsom ett handslag. Detta innebär en person använder långtidsminne att bedriva verksamheten i sitt dagliga liv, medan korttidsminnet tillåter en person att använda snabba bitar av information när han behöver minnas något snabbt.

Kapacitet

Eftersom kortsiktiga minnen måste återkallas för en mindre tid än långtidsminnen, har den mänskliga hjärnan endast så mycket kapacitet för att komma ihåg kortfristiga poster, enligt 2008 University of Missouri forskning som publicerades i tidskriften " framsteg i Brain Research. " En person & # 039; s korttidsminne kan normalt lagra fem till nio punkter, enligt "minnesförlust & amp; hjärnan," ett nyhetsbrev från minnet Disorders Project vid Rutgers University. Långtidsminnet har betydligt mer lagringskapacitet och innehåller personliga minnen, beteenden och fakta. Långtidsminnet beror på hur väl minnet lagrades och hur ofta det erinras, enligt University of Southern California. Minnen som är "utnyttjas" oftare blir mer levande och lätt att komma ihåg.

Varaktighet

Namnen på lång sikt och korttidsminne kan ge en antydan om hur länge minnen hålls. Kortsiktiga minnen behöver inte försvinna snabbt - repeterar dessa minnen kan tillåta en person att behålla dem. Ett exempel skulle vara en student plugga för ett test. En person kan minnas korttidsinformation för ett par dagar - men så snart testet är över, är hon sannolikt att glömma det, enligt "minnesförlust & amp; hjärnan." Men om hon fortsätter att granska informationen, det kan lagras i långtidsminnet, som kan pågå i många år, men kräver täta minne för underhåll.