XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Så här ändrar en båttrailer


Ändra en båttrailer som du redan äger arbeta med en båt som du just köpt är en fråga om att justera vagnens britsar, rullar och vinschen för att hålla din båt vaggas, som om det vore en nyfödd behöver stöd längs ryggen (kölen ), kring dess sidor (enligt flatbottnade ytor) och under dess huvud (fören). Titta på hur båten vilar på trailern innan du börjar ändra saker, och bara göra de ändringar som krävs för att stödja båten och göra det stabilt på släpet.

Instruktioner

1 Ta din skiftnyckel och lyfta rullen på mittlinjen av trailern om båten vilar på britsar, men inte på kölen valsen. För att justera rullen, lossa muttrarna på bultarna som håller rullen på plats, lyft mitten av rullen tills den vidrör båtens köl och dra åt muttern. Gå därefter till ena änden, höja rullarna till kölen och dra åt muttern. Flytta till den andra änden av rullen och upprepa processen.

2 Ställ en 6-fot vattenpass över aktern på båten, så att du kan se om det är nivå från sida till sida. Använd din skiftnyckel för att lossa muttrarna som håller våningssäng på plats under babordssida båten och lägre våningssäng tills båten sitter stadigt på sin köl. Dra åt muttrarna.

3 Lossa muttrarna som håller britsen i styrbords sida av båten och sänka styrbords britsen tills nivån visar att din båt är nivå. Dra åt muttrarna.

4 Flytta vinsch på framsidan av båten bakåt eller framåt med längden på båten, om så är nödvändigt. Beroende på släpet, kan du skruva isär vinschfäste eller helt enkelt dra ett stift.

5 Ändra hur båten "rider" genom att haka släpet till bilen, "blockering" släpvagnens hjul med ett block av trä eller ett betongblock och dra spärren (bredvid axlarna, på ramen) som tillåter dig att flytta den släpvagnsaxlar framåt eller bakåt under ramen. Om vikten på släpvagnen tungan överstiger 5-7 procent av fordonets bruttoAxelVikt Rating (dess "GAWR" brukar visas på plakat i bilens dörrkarmen och finns i bruksanvisningen), måste du säkerhetsaxel bil lite, att lägga mer av båtens vikt bakom släpvagnsaxlar, i stället för på tungan. Om det verkar "bara lite ljus" på den främre änden - kanske till den grad att försöka lyfta tungan bort från bilens dragkrok - måste du dra axel bilen framåt en bit, att flytta en del av den vikt till släpet tunga och på din dragkrok.

Tips

  • Innan du börjar flytta britsar, se till att de är jämnt fördelade på både vänster och höger sida av släpvagnen, annars kommer båttur off-center och skador kan uppstå. Avståndet på britsar behöver inte vara ännu från framsidan av släpvagnen till baksidan av släpvagnen.
  • Vid justering av släpvagnsaxlar, bör dragfordonets bakre änden inte sag mer än en tum när du sätter trailern på bilens dragkrok, om du har bra stötdämpare.
  • Aldrig sätta dina händer, fingrar, huvud, fötter, eller någon annan del av kroppen mellan botten av en båt och en våningssäng eller rulle när du ändrar trailern.