XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Instruktioner för målvakt i fotboll


Att vara målvakt för ett fotbollslag kommer med responsibilites och tryck. Målvakten är den enda spelaren som kan röra fotboll med händerna utan rädsla för straff. En målvakt måste också försvara hela målet från motståndaren. Om det inte var nog, är en målvakt också ansvarar för att samordna andra defensiva spelare i vissa situationer och börjar några offensiva pjäser.

Instruktioner

1 Försvara målet från det andra laget, som är det huvudsakliga ansvaret för en målvakt i fotboll. Detta kräver snabbhet, smidighet, förmågan att läsa bollen och snabba reflexer. Målvakten har lite hjälp från sina lagkamrater, särskilt försvarare, i vanliga spelsituationer, men under straffsparkar, är han ensam försvarare.

2 Samordna med andra försvarare för att försvara målet. Målvakter har ofta den bästa utsikten över hela fältet, så de behöver för att kommunicera med sina försvarare regelbundet. Med god kommunikation mellan målvakten och försvarare gör målet som skall skyddas av teamet för att säkerställa att bollen inte korsa mållinjen.

3 Kasta bollen i spel, vilket är målvakten enda offensiva ansvar. När en målvakt har gjort en räddning, kan han antingen kasta eller sparka bollen till sina lagkamrater på planen. Målvakten måste kasta bollen till mittfältet i de flesta situationer, cirka 30 varv. Noggrannhet är nyckeln; målvakten måste få bollen till hans offensiva spelare, inte en medlem av motståndarlaget.