XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad som orsakar en tårta att spricka på toppen?

Kakor är något av en utmaning för nya bagare försöker sina vingar. När de arbetar, de är underbara, men det finns alldeles för många sätt för dem att inte arbeta. Tills du har bakat tillräckligt kakor att känna igen när en smet är rätt konsistens eller en ugn vid rätt temperatur, kommer du oundvikligen få din andel av kakor som inte stiger alls, eller stiger för mycket och spricka.

gluten Development

Gluten är en tuff, elastisk protein som är bildas när mjöl och vatten kombineras och knådas. Det är en bra sak i bröd, där elastiska degen fällor luftbubblor och hjälper limpan ökar. Det är inte önskvärt i en kaka, där för mycket gluten kan orsaka kakan att blåsa upp och spricka under gräddningen. Det gör också kakan sega och obehaglig. Detta händer ofta om du har blandade smeten för länge. Vissa märken av allrengöringsmedel mjöl har för mycket protein för några fina tårtor, och du kan behöva använda kaka eller konditorivaror mjöl.

Flytande och Mjöl Obalans

Samma problem kan ofta uppstå om ditt recept inte använda rätt proportioner av vätskor och mjöl. En styv, degliknande smet ofta saknar elasticitet och kommer att spricka när kakan bakar och stiger. Detta kan hända om receptet kräver för mycket mjöl eller för lite vätska. Det korrekta förhållandet är vanligtvis att ha så mycket ägg och mjölk, i vikt, som mjöl. Kommersiella recept mäts i vikt, delvis för noggrannhet och dels för att göra det lättare för bagare för att göra dessa jämförelser mentalt.

Temperatur och ugn Position

Kakan kan baka upp i en hög, spruckna kupol om ugnen är för varm. Värmen av bakning aktiverar bakpulver och får den att frisätta koldioxid, som bildar bubblor och höjer kakan. Om ugnen är för varm, det övre skiktet av degen uppsättningar och stelnar medan kakan ökar fortfarande, vilket kan göra att spricka. Detta kan också hända om du har bakat din tårta för högt i ugnen. Använd ugnen rack på sitt mitt inställning, snarare än på toppen, eftersom varm luft stiger och den övre korgen kan vara för varmt.

Surdeg

Dina leaveners, om bakpulver eller bakpulver, kan också spela en roll i att orsaka kakan att knäcka. Om du har använt för mycket bakpulver, kan din tårta stiga alltför snabbt och antingen spricka eller spilla över sidorna av pannan. Samma sak kan hända med bakpulver, om tårtan är hög i sura ingredienser som kärnmjölk. För mycket bakpulver eller bakpulver kommer också att resultera i en torr kaka med dålig konsistens och smak. Överdriven bakpulver lämnar en bitter kemisk smak, medan bakpulver ger en tvålsmak och lämnar tänderna känsla pipiga.