XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Ulnarnerven löper genom hela armen, och ulnar neuropati resultat när denna nerv blir inflammerad eller komprimeras. Den vanligaste platsen detta sker är mellan armbågen och handleden. Alla är förmodligen bekant med det uppenbara ulnarnerven obehag till följd av att slå en armbåge i precis rätt plats, eller "roliga ben."

orsaker

Ulna neuropati kan orsakas av repetitiva stress på denna nerv, och är en ganska vanlig skada i ivrig cyklister och vissa musiker som keyboard. Det kan också förekomma från ett slag mot armbågen. Onset inträffar vanligen långsamt, så de flesta drabbade är åtminstone medelålders.

Vanligaste symtomen

De vanligaste ulnar neuropati symtom är domningar, svaghet eller taggiga förnimmelser främst påverkar ring och pinky fingrar. Den person som kan ha en svag grepp, eller vara oförmögen att enkelt flytta tummen till pekfingret.

rigida Fingers

Oförmåga att sprida fingrarna eller räta ut pinky och ringfinger är också vanligt. Personens handen kan så småningom ta på en klo form.

Muskelförtvining

Muskler ovanpå handen kan visa slösa, så att senorna är ovanligt framträdande.

Smärta

Om smärta uppstår, drabbar oftast det armbågen. Smärta också ibland påverkar den nedre armen ner i ring och pinky fingrar, eller endast i dessa två fingrar.