XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Axel problem, såsom värk och smärta, är vanliga. De är oftast orsakas av skada eller över användning av axelleden. Skuldran är en kul- och hylsled hålls samman av muskler, senor och ligament. Om du är benägna att täta skuldra, det finns saker som du kan göra för att förhindra det.

Instruktioner

1 bibehålla en god hållning. Håll upp huvudet och axlarna något tillbaka för att förhindra skuldra. Att låta dina axlar att sjunka fram leder till ökad smärta i lederna.

2 Förhindra skuldra när man arbetar på en dator genom att placera tangentbordet och musen så att armarna är avslappnad vid din sida. Du bör också ha en något öppen vinkel på armbågen och handlederna ska vara rak.

3 Ta en kort paus varje halv hou, att vila din nacke och axlar om du arbetar på en dator hela dagen. Korsa armarna och placera dem på skrivbordet. Vila din panna på armarna för att låta dina axlar att slappna av.

4 Värm upp och stretcha musklerna innan fysisk träning. Sträck axlarna när du sitter eller står. Sätt höger hand på vänster axel. Använd vänster hand för att dra din högra armbåge över bröstet mot vänster axel. Hålla den på plats för 10 till 15 minuter. Upprepa stretch för den andra sidan.

5 Sluta göra någon aktivitet som orsakar din skuldra. Vila en stund eller hitta ett annat sätt att göra den aktivitet som inte orsakar smärtan.

Tips

  • Applicera is eller kallt förpackningar omedelbart när man upplever skuldra, för att minska smärta och svullnad. Tillämpa isen pack två eller tre gånger om dagen i 20 minuter som en tid.
  • Använd värme för att lindra skuldra efter 48 till 72 timmar om svullnaden har gått gjort. Tillämpa värmen två eller tre gånger om dagen i 20 minuter åt gången. Du kanske vill växla is och värme för fortsatt smärtlindring.
  • Om du upplever bröstsmärtor eller problem med att andas med din skuldra, åka till sjukhuset omedelbart. Du kan få en hjärtattack.