XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kli muffin Nutrition

Kli, smör eller olja, mjölk, ägg och socker är de grundläggande komponenterna i en vanlig kli muffin. Sanningen är alla dessa ingredienser kan vara en del av en hälsosam kost, men kli muffins kan också vara hög i kalorier, fett och socker. Med några modifieringar kan dock kli muffin bli ett lysande exempel på det som smakar gott, och är bra för dig.

Bran & Fiber

Kli muffin Nutrition

Kli är det yttre lagret av vete kärna och lägger till fiber, vitamin E, B-vitaminer, mineraler, antioxidanter och fytokemikalier till kli muffins. Det rekommenderade dagliga intaget av fiber för att gynna hälsa är 25 till 38g. Enligt en 2009 artikel från Nutrition omdömen och den amerikanska Dietetic Association, är fiber positivt associerad med en lägre risk för hjärtsjukdomar, stroke, högt blodtryck, diabetes, fetma, och mag-tarmsjukdomar. Fiber främjar också regelbundenhet och kan förhindra förstoppning och hemorrojder.

recept Variationer

Kli muffin Nutrition

Smör och olja är de två fetter som oftast används vid kli muffins att möra, smak och surdeg den slutliga produkten. Ett överskott av fett förknippas med fetma och andra kroniska sjukdomar, men sänker fettet i en kli muffin är lätt att göra. Försöka ersätta en del eller allt av smör eller olja i ett recept med osötat äppelmos, fruktpuré eller nonfat yoghurt. Det kan finnas textur eller smakförändringar med dessa utbyten, så experimentera med olika mängder och produkter tills slutresultatet är tillfredsställande.

Dairy & Eggs

Kli muffin Nutrition

Mjölk och ägg är de proteiner i kli muffins som ger den konsistens. De är också källor till kalcium, vitamin D, fosfor och B-vitaminer som är nödvändiga för god hälsa. Tyvärr kan dessa ingredienser vara hög i kalorier, fett och kolesterol. Låg eller fettfri mjölk har alla näringsmässiga fördelar med vanlig mjölk, men utan de kalorier och fett. Två äggvitor kan också bytas ut mot ett helt ägg, skära ut 50 kalorier och sänka kolesterol till mindre än 1 mg.

Sötma

Kli muffin Nutrition

Socker tenderizes och sätter färg på kli muffins. Tyvärr kan för mycket socker orsakar karies och lägger till extra kalorier. Diabetiker och pre-diabetiker måste också begränsa tillsatt socker. Sockerersättningsmedel som sackarin (Sweet 'N Låg), acesulfamkalium (Sunette) och sukralos (Splenda) är låga i kalorier och är bra ersättare för vanligt socker i kli muffins. Aspartam (Equal) förlorar sin sötma vid upphettning och är inte lämpligt som en sockerersättning i bakning.

Variationer & Rekommendationer

Kli muffin Nutrition

Tillsatsen av ananas, morötter, bananer och zucchini till en grundläggande kli muffin recept kan bidra till att nå de fem portioner frukt och grönsaker som rekommenderas dagligen av US Department of Agriculture i MyPyramid.gov. Nötter är också en hälsosam tillägg eftersom de har omega-3-fettsyror som främjar hjärthälsa. Monitor portionsstorlekar när man äter ute - en enda portion av korn är bara ett uns, vilket motsvarar en liten muffins som är 2 1/2 inches i diameter;. kommersiellt sålda muffins är ofta närmare 3 oz. Kryddor som smör, honung och sylt bör också kontrolleras eftersom de lägger kalorier och / eller fett.