XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad är skillnaden mellan Starch & amp; Glukos?

Stärkelse är en komplex kolhydrat som finns i potatis, hela korn och spannmål, som består av många glukos strängar. Så småningom, alla komplexa kolhydrater - med undantag av fiber - spjälkas till glukos. Stärkelse är ett enkelt socker, som är den minsta formen av kolhydrater, och är den huvudsakliga källan till energi för alla celler. Medan både stärkelse och glukos anses kolhydrater, de har olika effekter i kroppen.

Effekter av Stärkelse

Som du tuggar, körtlar i munnen utsöndrar saliv. Några av de enzymer i din saliv dra bort de glukos grenar från stärkelse innan enzymerna skicka ner dem till din tunntarmen. Ytterligare enzymer i tunntarmen slutföra omvandlingsprocessen helt vrida stärkelse till glukos. Eftersom matsmältningen tar så lång tid, stärkelse tenderar att ha en gradvis effekt på blodsockret, höja den något över tiden.

Vad Glukos Does

Ren glukos förekommer naturligt i frukter och grönsaker, även om glukos också till bearbetade skräpmat som sötningsmedel. Glukos absorberar genom tarmväggarna och går in i blodet ganska snabbt. Hela livsmedel, såsom färskvaror, innehåller också fibrer, vilket försenar glukosabsorption. Hela livsmedel också minimera risken för att en stegring i blodsocker kommer att ske. Bearbetade livsmedel är vanligtvis låg i fiber, så att glukos går direkt till blodet, snabbt höja blodsockret.