XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vare sig du planerar en vandring för sport eller bara spela, det finns många saker du bör tänka på innan du går ut på leden. Du bör känna till lokala väderprognos, avståndet du tänker på vandring, och terrängen i området, till exempel. Planera framåt för din vandring är inte svårt och kommer att hjälpa dig att bli säkrare och mer bekväm på din vandring. Smart planering kan även rädda ditt liv.

Instruktioner

Hur man planerar en vandring

1 Bestäm hur långt du vill vandra och exakt var. Planera avstånd och läge / terrängen i din vandring baserat på realistiska förväntningar på din fysiska förmåga. Med andra ord, om du är ny på vandring eller inte i bra form, inte planera en lång vandring över oländig terräng.

2 Kartlägg din kurs. Använda kartor i regionen planera noggrant stigen tar (om det finns spår). Om det inte finns några etablerade vandringsleder, använda geografiska landmärken för att kartlägga din egen väg på kartan. Överväga sluttning, terräng, höjd, vattendrag och andra geografiska när du planerar din vandring. Om du inte beväpna dig med denna information innan du ställer på din vandring, kan du lätt hamna förlorad eller åtminstone kunde sluta med att vända och komma tillbaka tidigare än du planerat.

3 Diskutera med vandrare som har hopfällbara där innan. De kommer att kunna ge dig användbar information om den allmänna terräng, saker att se upp för, vilda djur att förvänta sig att se, och allmän säkerhet råd om vandring i området.

4 Packa lämplig växel för din vandring. Köp eller skapa en bra första hjälpen-kit. En bra kompass är ett måste för vandrare-glöm inte att packa en. Pack för värsta tänkbara scenarier.

5 Låt andra vet var du kommer att vara och hur länge du planerar att borta. Detta är oerhört viktigt. Allt kan hända på en vandring, oavsett hur beredda eller vältränad du är. Till exempel kan du glida på en klippa och bryter benet. Du kan tappa balansen på en avsats och falla ner en brant sluttning. Du kan stucken av en insekt och har en oförutsedd allergisk reaction.If andra vet var du planerat att vandra, kommer räddarna åtminstone ha en allmän uppfattning om var du kan vara, som kommer att påskynda din räddning.

Tips

  • Om du är ny på vandring, välja en kort vandring för din första. Det är lätt att överskatta hur långt du kan vandra
  • När du packar för din vandring, kom ihåg att ta med hög kaloririka livsmedel-såsom energi barer, även om du bara tänker på att gått några timmar. Det är alltid bäst att vara beredd på allt.
  • Vet vilka typer av djur är vanliga i området och lära sig att hantera vilda möten. Till exempel, i björn land är det en bra idé att ta bära spray. Bear spray är en icke-dödande spray som har visat att avvärja björnar om de används enligt anvisningarna.
  • Undvik att bära cologne eller parfym på en vandring i öknen. Vissa vilda djur (och insekter) lockas till doften
  • Om du vandring i högre höjder än du är van också vara medveten om att du kommer att tröttna snabbare på grund av mindre syre i luften.