XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

De flesta människor vet inte att bipolär sjukdom är differentierad i typ I och II. Emellertid skiljer typ II bipolär störning av typ I. De med typ II bipolär sjukdom upplever inte mani. Istället dessa individer upplever depressiva episoder och perioder av hypomani.

hypomani

Hypomaniska episoder är perioder av förhöjd sinnesstämning. En person i mitt i en skov med hypomani kan tyckas pratsam, upphetsad, driven, och utom kontroll. Emellertid är hypomanisk skiljer sig från mani. Hypomaniska episoder inte resulterar i sjukhusvistelse eller psykotiska symtom.

Depression

Egentlig depression är perioder av sorg. En person i mitt i en stor depressiv episod kan känna skuld, hopplös, eller värdelös. Han kan också uppleva viktförändring, eller känna "uppskruvad" eller "långsammare."

Kurs

De flesta hypomaniska episoder antingen före eller efter en större depressiv episod; och hur lång tid mellan humörsvängningar minskar med åldern. De flesta personer med bipolär sjukdom typ II fungerar väl mellan humörsvängningar.

Behandling

Bipolär II är oftast behandlas med en kombination av humörstabiliseringsmedel, antidepressiva medel, och psykoterapi.

överväganden

Enligt National Institute of Mental Health (NIMH), tio till femton procent av personer med bipolär sjukdom typ II slutföra ett självmordsförsök. Bipolär sjukdom typ II är också förknippat med nedsatt social och yrkesmässig funktion. Korrekt diagnos och behandling är nödvändig.