XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Ivrig fiskare upptäcker att Fiskeset kan göra sporten fiske ännu trevligare. Vid fiske i havet är det en bra idé att installera en fisk finder på en saltvatten kajak. Följ dessa steg för att lära sig hur man installerar en fisk finder på en kajak.

Instruktioner

Installera monteringsbasen

1 Köp en ekolod. Du kan köpa något märke som du vill för de pengar som du är villig att spendera. Kolla eBay eller Craigslist om du vill spara pengar.

2 Bestäm var på skrovet av kajaken din fisk finder kommer att gå. Se till att den inte stör med fötterna, din spöhållare eller tillgång till några avdelningar. Placera sockeln där du ska montera ekolod displayen och markera platsen för bulthålen.

3 Placera givarkabeln i mitten av de fyra skruvhål och spåra det. Beskriv givarkabeln och bulthål med en Sharpie så att du kan identifiera dem bättre.

4 Använd din borrmaskin och bit och borra två hål, sida vid sida, för att göra ett hål för givarkabeln och bare tråd strömkabel. Ledningarna bör passa väl. Mata givarkabeln uppåt och genom hålet underifrån och mata elkabeln ner från toppen.

5 Borra hål för monteringsbultarna som är av samma storlek som bultarna själva. Tillämpas goop till hålen i stora mängder för att hålla ute saltvatten. Fäst monteringsbasen med bultar av rostfritt stål genom att båtbrickor och rostfritt flygplans muttrar på dem genom skrovet och dra åt dem med en nyckel.

6 Fästa trådarna till pluggen huvudet. Fäst låsclipset, sedan skruva den främre delen av pluggen huvudet på sockeln.

7 Vänd fästet huvudet framåt för att mata extra kabel genom hålet. Tejpa hålet runt ledningarna från inuti skrovet. Squirt goop i hålet.

Installera givaren

8 Spana ut en plan yta på insidan av skrovet för att tillåta givaren till vinkeln rakt ner. Placera den nära scupper hål för att lämna mitten av skrovet öppna för att lagra ditt spö. Slipa det område där givaren kommer att gå till rough det upp för bättre följsamhet med goop.

9 Pressa ut en stor mängd av goop i det slipade området. Hålla spetsen på röret i goop som ni pressa ut en pöl storleken på det slipade området. Detta kommer att hålla ut luftbubblor som kan orsaka givaren inte fungerar.

10 Sänk givaren i goop långsamt. Håll bakkant givaren och placera den i goop på bakkant. Rock ner i en långsam, vridande rörelse samtidigt som du trycker ner ordentligt för att tvinga luftbubblor ut.

11 Kila en träbit mellan givaren och toppen av skrovet för att bidra till att säkra givaren på plats och göra det möjligt för goop att ställa i över 24 timmar.

12 Köp ett batteri och en torr påse eller en Tupperware behållare för att lagra den i. Crimp några kontakter på pre-avskalade strömkabeln. Crimp varje kontakt två gånger med hjälp av matchande färg på avbitare.

13 Anslut kablarna till batteriet. Anslut den röda kabeln till den röda terminalen och den svarta kabeln till den svarta terminalen. Sätt batteriet i torra väska, rulla upp kanterna och fäst den stängs. Tråden kommer att rulla upp med det.

14 Rulla ihop extra givarkabeln och zip-slips det.

Tips

  • Installera en ekolod kan upphäva garantin eller orsaka din kajak att ta in vatten. Se till att du är skicklig i användningen av elverktyg innan du försöker installera en ekolod.