XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Åldersfläckar, som ofta kallas leverfläckar, varierar i storlek och färg. De kan visas som bruna, grå eller svarta fläckar på händer, ansikte, axlar och armar. De flesta är ofarliga och kan blekas eller avlägsnas med hjälp av kosmetiska behandlingar och kosttillskott.

Betydelse

Solexponering och ålder är de vanligaste syndarna av åldersfläckar. Undvika överexponering för solen och använda solskyddsmedel är de bästa sätten att förebygga åldersfläckar.

överväganden

Åldersfläckar är inte farliga, även om vissa kan tyckas likna hudcancer utväxter. Av kosmetiska skäl, kan åldersfläckar blekas med krämer, bort med laserbehandlingar, och förhindras med dagligt tillskott.

antioxidanter

Antioxidanter kan hjälpa till att hålla åldersfläckar i schack. De är till nytta i att slåss mot skadliga fria radikaler som kan förhindra hudceller från föryngrande och hud från att reparera sig själv, vilket leder till åldersfläckar.

vitaminer

C-vitamin är en potent antioxidant som arbetar för att reparera skadad hud. E-vitamin kan hjälpa bromsa åldrandeprocessen, och det bidrar också till att vävnadsreparation. Båda kan påskynda blekning av åldersfläckar.

mineraler

Betakaroten arbetar för att bromsa åldrandet, och bioflavonoider lätta vävnadsreparation. Kalium, selen och zink rekommenderas också för att bekämpa åldersfläckar, eftersom de alla främjar en frisk lever, öka vävnadsreparation, och hålla huden frisk.

fördelar

Att äta en kost rik på frukt och grönsaker kommer att påskynda avfall från kroppen, rena systemet och bekämpa åldersfläckar. Kosttillskott som påskynda hud och vävnad reparera och fördröja åldrandet kan hjälpa till att hålla åldersfläckar från att visas.