XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man lyfter med knäna


Lägre ryggont är ett kroniskt problem som ofta kan undvikas. Lägre ryggproblem lätt orsakas av att inte använda rätt teknik vid lyft av tunga föremål. Böja sig ner vid midjan och lyft sätter en enorm mängd stress på nedre delen av ryggen, och det kan faktiskt skada skivorna i ryggraden. Kiropraktorer, sjukgymnaster och läkare alla rekommenderar att du lyfter med knäna för att undvika skador. Öva tekniken hemma utan ett tungt föremål för att lyfta så att du kan få en känsla för rörelse.

Instruktioner

1 Värm upp dina muskler före lyfta ett tungt föremål; det kommer att öka blodflödet till musklerna och lossa upp dig. Kör på plats för två till tre minuter, eller göra en åtta-count uppsättning knäböj. Uppvärmningen kommer att minska risken för stammen, kramper eller skada.

2 Bestäm hur tungt objektet är och där du tar den. Om det är för tungt, ska du inte försöka lyfta den själv. Om det är en vikt du kan hantera, se till att den väg du går på är fri från hinder; du inte vill att resa eller falla.

3 Ställ direkt framför objektet. Komma nära objektet du ska lyfta. Rikta in objektet med naveln.

4 Stå med fötterna axelbrett isär, se till att du är stabil och balanserad.

5 Skjut din rumpa tillbaka och flytta in i en hukande ställning. Dr Sean Pastuch, en kiropraktor rekommenderar tro att du är "svävar över en offentlig toalett" för att få positionen korrekt.

6 Böj på dina höfter och knän, ryggen kommer att anpassas och skyddas.

7 Ta tag i objektet tätt och stadigt. Håll ryggen rak genom spänn magmusklerna. Lyft objektet med dina benmuskler. Flytta upp långsamt och mjukt.

Tips

  • Om objektet är mycket tung, kan du släppa ett knä på marken så att du kan få ett fastare grepp.
  • Kom ihåg aldrig att böja i midjan.
  • Vrid inte din kropp som du lyfter eller förbereder sig för att lyfta.
  • Om objektet är för tungt, ta hjälp av en vän.
  • Ställ objektet ner på samma sätt som du lyft för att förhindra skador.