XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man laga pasta i olika vätskor

Att lära sig att laga pasta är sannolikt den första lektionen mest away-from-home studenter lär sig som en överlevnadsfråga. Ibland är kulinariska experiment eftersträvas på grund av entusiasm eller ren tristess. Upptäckten att pastan kan kokas i andra vätskor än vatten är befriande att både kock och gom. Men, som alla liv lektioner, det finns grundläggande regler att följa för att säkerställa bästa möjliga resultat. Tricket är att veta vilka vätskor kommer att öka smaken av den slutliga skålen utan att gå vilse eller dominera de andra ingredienserna.

Steg 1

Suppleant vatten med kyckling, nötkött eller grönsaksbuljong att koka pasta. Alternativt kan du toppen av en kastrull med kokande vatten med en kopp eller två av buljong eller lager. Pastan kommer fortfarande njuta av extra smak, och du kommer att spara pengar och har mer buljong eller lager till hands för att använda en annan dag. Men i en artikel publicerad av GlobalGourmet.com, författare Nancy Caivano avråder matlagning pasta i buljong eller lager om du ska avsluta skålen med en tung sås, eftersom smaken av buljongen går till spillo.

Steg 2

Kasta en handfull av pasta i en sjudande kastrull med grönsakssoppa eller gryta. I detta fall, är pastan ett tillägg till hela skålen som kockar och kommer inte att tömmas eller separeras från de andra ingredienserna. Använd endast den mängd pasta som behövs för att spetsa till skålen och koka pastan al dente, eller bara anbud till bettet.

steg 3

Laga din pasta i en kombination av vatten och tomatjuice. Detta är ett bra sätt att få lite extra C-vitamin i din måltid och smaken skapar förutsättningar för andra grönsaker i den färdiga skålen. Likaså om du förbereder en måltid som har pasta och skaldjur, lägga till lite mussla saft och färskpressad citronsaft till kokvattnet.

steg 4

Förbättra smaken av kokvätskan med örter och kryddor, även om det är bara vanligt vatten. Caivano rekommenderar gungade i citronklyftor, hela vitlöksklyftor eller kvistar färsk rosmarin. National Pasta Association föreslår att förbättra smaken av spån med röd paprika flingor, fettuccini med kummin eller linguine med curry, som alla kan läggas till tillagningsvätskan.

tips

  • Inte frestas att koka pasta i varmt vatten från kranen eftersom det kan ge en bitter smak och inte verkligen spara tid.
  • Ringla olivolja över kokt pasta för att hålla den fastnar.

Saker du behöver

  • Pasta av val
  • kokkärlet
  • Vatten
  • Buljong
  • Tomat eller mussla juice
  • Season att smaka