XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Är granatäpplen näringsrik?


Granatäpplen är kända för sin utsökta syrlig smak och högt näringsvärde. De ger C-vitamin, fibrer och antioxidanter. Granatäpplen åtnjuts som en färsk frukt eller som ett recept ingrediens att ge smak, färg och hälsofördelar till varje måltid.

näringsinnehåll

Ett medium pomegranate av omkring 5 uns innehåller 104 kalorier, 9 mg C-vitamin, 26,4 gram kolhydrater, och 399 mg kalium. Granatäpplen innehåller även vitamin B och K, och mineraler inklusive kalcium, koppar och mangan.

Hälsofördelar

C-vitamin i granatäpplen hjälper kroppen motstå infektioner. Granatäpple frön innehåller fibrer, som hjälper regleringen av matsmältningssystemet. Pomegranatefruktsaft är en populär antioxidant som den är hög i tre olika typer av potenta polyphenolic antioxidanter. Dessa antioxidanter hjälper till att minska hjärtsjukdom faktorer och hjälpa till att förebygga cancer.

Konsumtion

De röda frön i granatäpple kallas fröhyllet. Fröhyllet täcker den vita frön, och är fulla av naturlig fruktsaft. Den vita frö är källan till fiber. Det behövs en mixer för att göra granatäppelsaft och socker tillsätts ofta att söta naturligt syrlig smak.

Tillgänglighet

Detta säsongs röd frukt finns på hösten, vanligtvis oktober till januari. Storleken varierar, även om i allmänhet en medel pomegranate kan likna en stor orange. Ju tyngre pomegranate, det är den riper.