XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Information om Pediatric Dental


Barntandvård fokuserar på barn under 18 år medan samma grundläggande principer gäller för barntandvård att allmän tandvård, finns det vissa skillnader som skiljer de två.

ABPD / AAPD

Pediatric tandläkare styrs och leds av den amerikanska brädan av Pediatric Dentistry och American Academy of Pediatric Dentistry. Båda korten har resurser och information som är specifika för barntandvård.

Pediatric tandläkare

En pediatrisk tandläkare tjänar en examen vid en ackrediterad tandläkarutbildning, men har ytterligare, specialiserad utbildning. Pediatric tandläkare behandla barn bara, och, förutom att utföra tandvård, fokuserar på att utbilda barn om tandhygien och göra dem att känna sig bekväma att få tandvård arbete.

vanliga procedurer

Allmänna pediatrisk-tandläkare besök kan inkludera kontroller, rengöring, röntgen, tätningsmedel, fluorbehandling och tandtråd instruktioner. Uppföljning ofta innebära att fylla hålrum.

lustgas

För större förfaranden, såsom hålighet fyllningar, pediatriska tandläkare erbjuder ofta lustgas för barn som är rädda för den tandvård. Även känd som lustgas, är lustgas administreras genom en mask, avslappnande patienten. Dess användning på barn har bedömts vara säker, enligt AAPD.

Fakta

Enligt Dental Health Network, karies (hål i tänderna) är den vanligaste kroniska sjukdom i barndomen, och är fem gånger vanligare än astma. Mjölktänder, eller mjölktänder, är lika viktigt som permanenta tänder, hjälper till med korrekt tal och tuggar och bana väg för god tillväxt av permanenta tänder.