XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Säkerhetsbälte Säkerhets program för tonåringar

När din tonåring får sitt körkort eller börjar rida i bilar med vänner som kör, är det mycket svårare att genomdriva bältesregler. Denna vägran att spänna upp sätter din tonåring i allvarlig fara, särskilt om han fortkörning eller ridning med en vän som inte följer trafikreglerna. För att minska denna risk till tonåringar finns det bältessäkerhets program som syftar till att utbilda tonåringar och uppmuntra dem att alltid sätta säkerheten främst.

Tonåringar och bältes Statistik

Under 2009 var 56 procent av alla barn i åldern 16 och 20 som dog i en bilolycka som inte bär sitt säkerhetsbälte, enligt National Highway Traffic Safety Administration. År 2008, endast 80 procent av tonåringar och unga vuxna använt sina säkerhetsbälten på en regelbunden basis, en statistik även från National Highway Traffic Safety Administration. Dessa nyktra statistik är det som gör teen bältes säkerhetsprogram så viktigt. Eftersom dessa program kan hjälpa till att rädda tonåring liv, att hitta en i ditt område är ett smart sätt att säkerställa att din tonåring och hans vänner är så säker som möjligt i ett fordon i rörelse.

Fördelar med säkerhetsprogram

Den främsta fördelen med säkerhetsbälten säkerhets program inriktade mot tonåringar är ökningen av bältesanvändningen bland denna population. Till exempel "Drive Alive" säkerhetsprogram särskilt skapats för att uppmuntra tonåringar att använda bilbältet. Enligt en artikel 2010 publicerades i "Western Journal of Emergency Medicine," programmet ökad bilbältesanvändningen från 51,2 procent av tonåringar till 74,5 procent. Den "Klicka på den eller Ticket" program är inriktad mot förare i alla åldrar, men kan öka bilbältesanvändningen bland tonåringar om det annonseras på tonåring radiostationer och andra medier för tonåringar, konstaterar National Highway Traffic Safety Administration.

Var kan man hitta program

Prata med din tonåring skola eller lokala DMV kontor i ditt område för att avgöra om och när säkerhetsprogrammen bältes erbjuds till tonåringar. Många gymnasieskolor erbjuder utbildning som en del av en enhet eller före stora evenemang såsom balen. Dock bör programmen införas innan din tonåring börjar körning eller ridning med vänner. Om du inte kan hitta ett lokalt finansierat program, överväga att beställa en förälder verktygslåda från Traffic Safety Marketing. Programmet ger föräldrar mod och verktyg för att göra strikta regler för användning av bilbälte. Programmet hjälper också föräldrar lära sina tonåringar om alkohol och bilkörning.

ytterligare överväganden

Utbilda din tonåring om säkerhetsbältet lagar i ditt tillstånd, som är på plats i District of Columbia och varje stat utom New Hampshire. I stater som har primära bältes lagar, kan din tonåring få dras över bara för att han inte bär hans säkerhetsbälte. Om stater med sekundär statliga lagar, inte kan dras din tonåring över för att inte använda bilbälte, men kunde få en biljett om han dragit över av någon annan anledning och inte heller bär hans säkerhetsbälte. Påminna din tonåring att han kunde få en biljett är en avskräckande som kan åtfölja ett säkerhetsbälte program. Du kan också anta mer allvarliga konsekvenser också. Kanske din tonåring skulle förlora sin körning privilegier om han inte fångad bär hans säkerhetsbälte.