XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Red jäst ris har länge varit en del av den traditionella kinesiska medicinen. Den används också i många delar av Asien som en stapelvara i kosten. Red jäst ris har ett antal fördelaktiga föreningar. Det är dock en av de föreningar som har lett till en juridisk debatt om huruvida det är ett komplement eller ett läkemedel. Denna förening, monacolin K, har visat sig ha negativa bieffekter.

Definition

Red jäst ris är ris som har jäst av röd jäst (Monascus purpureus); Det odlas på vitt ris. Det har använts i traditionell kinesisk medicin sedan 800 AD, främst för hjärtproblem. Red jäst ris innehåller flera föreningar som enligt uppgift kan sänka kolesterolhalten i blodet. I dess pulverform är det också används som mat.

Är det en drog eller ett tillägg?

Enligt Mayo Clinic, innehåller röd jäst ris ett antal föreningar som kan sänka cholesterol.A särskild förening som kallas monacolin K är samma ingrediens som finns i receptbelagda läkemedel, lovastatin (Mevacor).

användningar

Red jäst ris används för att sänka den totala kolesterolhalten i blodet, din low-density lipoprotein / LDL (det "onda kolesterolet") nivå och din triglycerider nivå. Primära bevis tyder också på att det kan ge kardiovaskulära fördelar, förbättra blodflödet och hjälpa diabetiker.

Negativa bieffekter

Biverkningar inkluderar milda huvudvärk, magbesvär, muskelsmärta, astma, halsbränna, gas, uppblåsthet och njurproblem. Liksom lovastatin, kan röd jäst ris interagerar med andra läkemedel för att orsaka muskelnedbrytning, och njurskador. Taget med acetylsalicylsyra eller antikoagulantia, kan röd jäst ris ökar risken för blödning.

Varning

Den amerikanska Food and Drug Administration inte strikt reglera örter och kosttillskott. Om du tar några andra läkemedel, örter eller kosttillskott, konsultera en läkare innan intag röd jäst ris.