XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Rätt skidvalla kan förbättra din prestation. Tillverkad av antingen naturliga eller syntetiska material, är skidvalla appliceras på botten av en skida att ändra mängden dragning du har på snön.

Historia

Bruket av vaxning skidor började i Kalifornien under 1860-talet då guldgrävare upptäckte att täcka sina skidor med vegetabiliskt eller animaliskt fett gjorde dem gå fortare nedför backen. Kommersiella skidvallor har gjorts av en mängd olika material genom åren, inklusive vegetabilisk olja, tall beck och stearin.

Glide Wax

Glid vax används för att göra skidor slicker så de glider över snön snabbare. Det används för alpina skidor och snowboards, där hastighet är viktigt.

grepp Vax

Fästvalla används för att göra skid segare och förbättra grepp när längdskidåkning. Vaxet tillämpas endast i mitten av skidan, under uppstart, vilket gör att skidan glider fritt efter den inledande tryck på skidåkarens steg.

Ansökan

Glide valla appliceras med en vallajärn. Överskottet avlägsnas sedan med en plastskrapa, och skidorna dammas av med en nylonborste. Grip valla appliceras med en naturlig eller syntetisk kork, och överskottet skrapas bort med ett plastverktyg.

avlägsnande

Valla löses av lösningsmedel som bensen eller bensin. Icke-toxiska kommersiella skid vax lösningsmedel gjorda av citrusolja finns också.