XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man kan bli av solskadad hud naturligt

Driven solexponering leder till en ojämn hy, linjer, rynkor och rodnad och är det snabbaste sättet att åldras huden. Solskador på huden ackumuleras med tiden och kan orsakas av till och med några minuter utomhus åt gången. Mest tidig skada på huden är kosmetisk och orsakas av den ökade produktionen av melanocyter, hudceller som producerar den mörka huden pigmentet melanin. Den extra melanin kan göra din hud ser solbränd eller mörkare efter solexponering. Dessa ytliga mörka områden och fina linjer kan minskas med naturliga hudvårdsbehandlingar.

Steg 1

Applicera naturligt mörk honung i ansiktet och andra utsatta delar av kroppen som en vitaliserande mask och rengöringsmedel. Sprida ett tunt lager på huden och låt det sitta i 20 till 30 minuter. Tvätta honung med varmt vatten och klappa huden torr. Honung, särskilt de mörka sorter, innehåller höga halter av naturliga, helande antioxidanter som bidrar till att minska fria radikaler på huden på grund av exponering för solljus, föroreningar och stress. De arbetar genom att förbättra konsistens, tonen och fukt i huden.

Steg 2

Gör en hemmagjord toner genom att blanda en msk. färskpressad citronsaft i en halv kopp destillerat vatten. Appliceras på huden med en bomullstuss och låt torka. Låt toner på huden eller tvätta bort med varmt vatten efter 30 minuter till en timme, om så önskas. Citronsaft innehåller naturliga glykolsyra och alfa-hydroxy syror som bidrar till att försiktigt exfoliera ytliga lagret av hudceller för att förbättra grov hudens struktur och ojämn hy på grund av solskador.

steg 3

Ät mer livsmedel som är rika på vitamin A. Dessa inkluderar fisk, ägg och färgglada grönsaker. Vitamin A är en naturlig antioxidant näringsämne som främjar hudens läkning och saktar åldrande och ackumulerade skador på grund av miljögifter och solljus. Du kan också ta ett vitamin Ett tillägg med ledning av din husläkare.

steg 4

Bär solskydd varje dag oavsett vilken hudfärg och om det regnar eller soligt. Sätt tillräckligt solkräm på att täcka eventuella exponerad hud. Se till att solskyddsfaktor innehåller både brett spektrum UVA och UVB-skydd för att förhindra solskador. Bära solkräm regelbundet kommer att bidra till att förhindra återkommande hudskador och hjälpa blekna någon tidigare solskador.

varningar

  • Gravida kvinnor bör inte ta vitamin A-tillskott utan överinseende av sin läkare.
  • Citronsaft, även vid utspädning, kan vara irriterande för huden. Om du känner en brännande eller smärtsam känsla efter den här hemgjord botemedel eller några andra, omedelbart tvätta huden med varmt vatten. Uppsök läkare om du upplever några allergiska symptom såsom hudutslag eller nässelfeber, svullnad, klåda eller andningssvårigheter.

tips

  • Hudcancer är en mycket allvarlig risk som kan minskas genom att täcka upp och bära en hög solskyddsfaktor solskyddsfaktor, solglasögon och en hatt när du är i solen. Sunblock ska bäras varje dag, oavsett om den är grumlig eller soligt.

Saker du behöver

  • Naturliga mörk honung
  • Varmvatten
  • mjuk handduk
  • Citron juice
  • Destillerat vatten
  • bomullsrondeller
  • solkräm