XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Om magnesiumbrist & amp; Vertigo

Magnesium är ett viktigt mineral rikligt i kroppen som är avgörande för god hälsa. Magnesium krävs av skelettmuskulaturen, njurar och hjärta för korrekt funktion. Cirka 50 procent av magnesium i kroppen finns i ben. Dessutom är endast en procent som finns i blodet, medan resterande del återfinns i vävnads- och organceller. Data från 1999-2000 National Health and Nutrition Examination Survey tyder på att många vuxna i USA misslyckas med att få de rekommenderade mängderna av magnesium i sin kost. En magnesiumbrist orsakar en mängd olika symptom, inklusive yrsel - förlust av balans och känsla av yrsel.

Fungera

Magnesium är inblandad i mer än 300 biokemiska reaktioner i kroppen. Det bidrar till att upprätthålla normal muskel kontraktion och avslappning, nervfunktion, en stadig hjärtrytm, ett friskt immunsystem och starka ben. Det stöd i produktion och transport av energi, tillverkning av protein och enzymatiska reaktioner. Magnesium reglerar blodsockernivåerna, främjar normalt blodtryck och är av särskilt intresse för att förebygga kroniska sjukdomar såsom högt blodtryck, hjärt-kärlsjukdomar och diabetes. När magnesium förtärs, är det absorberas av tunntarmen; överskott utsöndras genom njurarna via urinen.

Rekommenderade dagliga intag

Den Kost och näring styrelsen vid Institute of Medicine etablerade genomsnittliga dagliga intaget av magnesium som är tillräckligt för att möta näringsbehov nästan alla friska individer. Barn i åldrarna 1 till 3 kräver 80 mg, medan de åldrarna 4 till 8 behöver 130 mg och barn i åldern 9-13 kräver 240 mg magnesium per dag. Unga pojkar i åldern 14 till 18 behöver 410 mg, medan unga flickor kräver 360 mg magnesium varje dag. Män i åldern 19 till 30 behöver 400 mg, med en ökning till 420 mg magnesium dagligen efter ålder 31. Kvinnor i åldern 19 till 30 kräver 310 mg, med en ökning till 320 mg magnesium per dag efter ålder 31. Daily magnesium kraven är högre under graviditeten, men inte amning.

hypomagnesemi

Även om majoriteten av amerikanerna inte får den rekommenderade mängder magnesium, är en sann brist anses sällsynt. Men det finns oro för att många vuxna inte har tillräckliga magnesiumreserver i kroppen. Hypomagnesemi kännetecknas av onormalt låga halter magnesium i blodet. En magnesiumbrist orsakas vanligen av otillräckliga intag i samband med alkoholism eller en dålig kost, trauma i samband med kirurgi eller brännskador, ovanligt höga förluster med kronisk diarré, kräkningar, svettning eller överdriven urinering, undernäring eller malabsorption, läkemedelsanvändning inklusive diuretika, antibiotika och anti-neoplastiska, högt blodtryck kalcium och hyperaldosteronism. Din läkare bör övervaka dina magnesium butiker och behov av tillskott.

symptom

Symptom som beror på en magnesiumbrist har tre kategorier: tidig, måttlig och svår. Inledningsvis kan du uppleva apati, trötthet, anorexi, förvirring, sömnlöshet, irritabilitet, muskelryckningar och dåligt minne. Som bristen förvärras, kan du uppleva en minskad förmåga att lära, kardiovaskulära förändringar och en snabb hjärtrytm. Om den lämnas obehandlad, kommer en magnesiumbrist orsaka delirium, domningar, stickningar, depression, hallucinationer, onormala ögonrörelser, kramper och yrsel.

Vertigo

Svindel är känslan av matthet, yrsel eller förlust av balans. Det kan förvärra när du sitter upp; det kan vara allvarlig nog för att orsaka illamående och kräkningar. Magnesium är ett mineral som krävs för elektrolytbalansen i kroppen. Om du saknar en tillräcklig mängd magnesium, kan din hjärna inte ta emot meddelanden från dina känselnerver som det ska. Dessutom kan hjärnan tolka meddelanden från innerörat som rörelse och gravitation filt, även när det inte finns någon rörelse alls. Detta kommer att leda till en yrsel och förlust av balans.

Behandling

Det är viktigt att diagnostisera och behandla den underliggande orsaken till hypomagnesemi först. Behandlingen beror på vilken typ och orsaken till bristen. Typiskt innefattar behandling rehydrering genom en ven, att medicinering lindra svårighetsgraden av symtomen och en magnesium-rik kost. Grönsaker som mörka bladgrönsaker och avokado, frukter som bananer och torkade aprikoser, nötter inklusive mandel, valnötter och cashewnötter, baljväxter som torkade ärtor och bönor, sojaprodukter och fullkornsprodukter, inklusive brunt ris och hirs är bra källor till dietary magnesium. Konsumera en välbalanserad kost med livsmedel från var och en av de livsmedelsgrupper kommer att se dig att nå dina dagliga magnesium behov och bidra till att förhindra en diet brist.