XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Människor har att bevara mat genom torkning i generationer. Med tillkomsten av livsmedelsbutiker, är denna praxis inte längre lika utbrett. Men med en Home Essentials mat dehydrator, kan du återgå till tradition. En livsmedels dehydrator har en värmeenhet som avlägsnar fukt från mat med värme och luftflöde. Ta bort denna fukt hindrar bakterier från att förstöra mat samtidigt som goda, långvariga snacks.

Instruktioner

1 Välj den mat du vill prova och se hur lång tid det behöver torkas. Tyngre livsmedel, såsom kött, tar längre tid att torka än vattenbaserade livsmedel som grönsaker. Klipp valda mat i tunna strimlor så att den torkar i en kort tid. Lägg remsorna på brickorna noggrant så att de inte överlappar varandra. Värmen kommer genom facken underifrån och torka maten jämnt över hela.

2 Hem Essential torkugn har termostater som kan justeras till lämplig temperatur för den mat du har valt. Välj rätt temperatur och ställa in timern så att dehydrator stängs av automatiskt när maten är klar torkning. National Center for Home bevaringsprocesser vid http://www.uga.edu/nchfp/ är en bra källa för att hitta rekommenderade temperaturer för att torkar mat. Kött måste torkas vid högre temperaturer än frukt och grönsaker.

3 Ta bort mat från facken när den är klar torkning och förvara den i en lufttät behållare. Låt Home Essentials mat dehydrator svalna innan du rengör det, eftersom facken kan få så varmt som 155 grader Fahrenheit. När den har svalnat, ta bort och tvätta varje fack i varmt vatten med tvål tills ren.