XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Behöva byta cykeldäck röret på din cykel är inte riktigt lika roligt som rida den, men det är möjligt och du behöver inte skicka din cykel till cykel butiken och betala dyra arbetskostnader för att få det gjort för dig. Ett par vanliga hushåll verktyg och rätt balans av tålamod och beslutsamhet bör alla ingredienser du behöver för att lyckas.

Instruktioner

Hur man byter cykeldäck Rör

1 Tömma däcket genom att trycka in ventilkärnan av röret tills all luft är ute och däcket är platt.

2 Placera skruvstäd grepp tång tätt på fälgen så att handtagen förlängs utåt mot däcket. Se till att greppet är tajt och kommer inte lossna.

3 Placera platt huvud av en skruvmejsel i kanten under sträng av däcket och lyft (bända) över kanten och klämman av skruvstäd grepp tång. Ta den andra skruvmejsel och upprepa detta steg cirka 3 inches bort från den första skruvmejsel. Om det är för långt och du kan inte lyfta pärla av däcket över kanten, kom tillbaka en tum eller så tills du kan lyfta den över kanten.

4 Ta bort den första skruvmejsel från pärlan, och se till att pärla av däcket är fortfarande över huvudet på de vise grepp tång, och arbeta dig runt pärlan av däcket varje par inches eller så, omväxlande skruvmejslar som du går. Du behöver bara ta bort ca 1/3 av pärlan från kanten innan du kommer att kunna dra bort pärlan helt för hand.

5 Upprepa samma procedur för den nedersta pärlan. Detta kommer att bli lite svårare, eftersom du måste placera skruvmejsel ner under det inre röret och på botten pärla att lyfta över toppen av fälgen. Ta din tid, ha tålamod och det kommer att löna sig. Ta bort skruvstäd grepp tång när du har lyckats.

6 Ta den gamla slangen från däcket.

7 Skruva loss ventilspindellocket från den nya inre röret och linda röret runt kanten av däcket. Sätt i ventilskaftet in i ventilskaftet hålet på fälgen.

8 Applicera en ordentlig beläggning av varmt tvålvatten till pärlan av däcket och placera däcket tillbaka på fälgen börjar med den nedre vulsten och få så mycket av däcket på fälgen som möjligt. Börja bända pärlan tillbaka på fälgen, med hjälp av den alternativa skruvmejsel metoden, men vara noga med att inte klämma eller punktera det inre röret. Återigen, ta din tid och se till att var din skruvmejsel gör inköp är en beräknad plats som inte kommer att medföra skador på röret. Försöker bända för mycket av däcket mellan längder av skruvmejslar kommer att förbjuda din framgång. Tänka småskaligt och arbeta dig runt tålmodigt.

9 Upprepa samma procedur för den översta vulsten av däcket, och se till att tuck röret in i håligheten av däcket vid behov och när det är klart. Pumpa röret och däck med rätt rekommenderade mängden luft, med hjälp av en bärbar luftkompressor, eller ta cykeln till en lokal löneluftkompressor.