XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Nackdelarna med aerob träning


Aerob träning är ofta tippad som ett bombsäkert botemedel för dem som vill förbättra sin hälsa och förebygga kroniska sjukdomar. Och medan aerob träning - som promenader, cykling, eller simning - har hälsofördelar, det finns också vissa nackdelar. Att förstå nackdelarna med aerob träning är viktigt för dem som funderar på att införliva den i deras dagliga träningsrutin.

Viktminskning

De Centers for Disease Control and Prevention rapporterar att nästan 36 procent av den amerikanska befolkningen för närvarande lever med fetma. För dessa individer, aerob träning - som bränner kalorier och hjälpmedel i viktminskning - kan vara till stor nytta. Människor som är underviktiga och kämpar med viktökning, dock inte gå så bra, som deltagit i en aerob träning rutin faktiskt kan förvärra låg vikt status. Det amerikanska rådet om Motion säger att människor som vill undvika viktminskning medan aktivt engagerad i en aerob träning rutin måste noga följa sitt kaloriintag för att upprätthålla god balans.

Minskningar i Muscle Mass

Under aerob träning, bygger kroppen ofta på bränsleförråd för att ge energi och maximera prestandan. Medan kolhydrater som återfinnes i glukos och glykogen är en färdig källa av energi, som är fett i fallet med aerobics, kommer kroppen att vända sig till muskelmassan som en energikälla i sista hand om det behövs för att erhålla den erforderliga bränsle under en utmanande aerob träning session. Dessa förluster kan vara särskilt skadligt för äldre, som redan i riskzonen för muskelatrofi när de blir äldre. För yngre motionärer, kan detta hända om aerob träning är överdriven, beroende på näringsintag och kroppssammansättning.

Förhöjda blodtryck

Enligt Johns Hopkins Medicine, ökar blodtrycket normalt under aerob träning, för att underlätta spridningen av syresatt blod genom kroppen. I vissa fall kan det systoliska blodtrycket avläsningar nå till 250 mm Hg eller högre. Medan de flesta vuxna kan hantera dessa spikar i blodtrycknivåer - och kan faktiskt dra nytta av en sänkt blodtryck behandlingen i det långa loppet - förhöjda systoliska värden kan vara farligt för vissa människor som lever med hjärtsjukdom. American College of Sports Medicine säger att de med en historia av hjärt dysfuction bör stoppa aerob träning om deras blodtryck ökar till 200 mm Hg.

Ökad vätskeförlust

Vätskeförlust - genom både svett och ökad andning - är vanligt under aerob träning. Om vätskeförluster är betydande och ersättning inte sker, kan aeroba utövare utveckla uttorkning. Den amerikanska rådet på övning uppmuntrar utövare att dricka minst åtta uns av vätska för varje pund förlorade under aktivitet. Vätskeintaget bör ske före, under och efter aerob träning för att vara mest effektiv för att förhindra uttorkning.