XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man gör Composite Hockey Sticks


Tre faktorer som vanligtvis avgör effektiviteten hos en hockeyklubba är stelhet, lätthet och lyhördhet. Medan du vill undvika flex i ett klubblad, är önskvärd i stavkroppen en viss mängd flex. När spelarna skjuta, kontakta de isen innan pucken. När de gör, så stick böjar och energi lagras i böjda axeln --- det släpps för att producera kraft i skottet som spelare följa upp och ta kontakt med pucken. Att ge spelare med en pinne som ger optimal flex-ström samtidigt som hållbarhet och enkel hantering har varit det primära målet av innovativa stick beslutsfattare i årtionden. Experimenterande med olika tillverkningsprocesser och material har lett till den moderna produktionen av komposit pinnar, som ger spelare med en fördelaktig kombination av stick hållfasthet och styvhet samt lätthet och känslighet.

Instruktioner

1 Linda flera skikt av din valda syntetfibrer runt en form i form av en stavkroppen. De flesta samtida stick beslutsfattare använder kompositfibrer som har pre-mättade i epoxiharts; detta hjälper fibrerna bindning.

2 Värme och tryck på oavslutade stavkroppen. Det finns flera sätt att göra detta. Konventionella metoder inkluderar att placera fiberinslagna axeln i en form av en liknande form. Kompositmaterialet kan sedan trycksättas och kompakteras genom att applicera hydrauliskt tryck på axeln, genom att använda vakuumtryck för att tvinga kompositmaterialet mot formen eller genom att använda en uppblåsbar anordning för att tvinga det sammansatta materialet för att trycka mot formen.

3 Fästa den färdiga axeln till ett klubblad genom beläggning av tappen på änden av pinnen blad med varmt lim och kläm den in i en ände av axeln. Infoga en gummiplugg in i den andra änden av stavkroppen. Låt den färdiga pinne att torka.

Tips

  • Komposit klubbor kan göras för att passa storleken och styrkan hos vissa spelare; starkare spelare vill ha en pinne med en styvare flex (svårare att böja) eftersom det kommer att lagra mer energi när den är böjd på isen, vilket ger en hårdare skott. Komposit stick axlar kan vara stresstestad medan de produceras, och olika stick flex nivåer kan uppnås genom att välja speciella syntetiska fibrer för pinnen och linda dem särskilt sätt.
  • Att tillverka en komposithockeyklubba är en tekniskt komplicerad process, och det kan vara mycket svårt och farligt att tillverka dem utan rätt utrustning; dessa processer bör överlåtas till professionella.