XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

DIY Jet Ski Sling


En jet ski sling är ett nylonband aggregat som medger att vattenskotrar som skall lyftas upp ur vattnet vertikalt, i stället för att strandad eller laddas på en vatten-bunden trailer. De flesta kommersiella jet ski selar är en dubbel-band design med två enkelband som är anslutna av en multifäste till bristningsgränsen av jet ski. De två banden drivs genom ett enda gemensamt över farkosten som hissas aloft av en mekanisk hiss. En DIY konstruktion följer att design, men har ringar, permanent knutna till bristningsgränsen av jet ski, som kan snäppas på lyftselen.

Instruktioner

1 Använd ett måttband och markör för att markera och skär två remsor av 3 tum nylonväv band 8 fot i längd.

2 Mät, markera och använda en effekt bågfil att skära två bitar av en fjärdedel-by-2-tums stålstångsmaterial, 24 inches i längd.

3 Montera bitar av stål i en stålskruvstäd och borra två tre-åttondel-tums hål, centrerad i båda ändarna av båda delarna. Gör hålen 1 tum och 4 inches från ändarna. Wrap de färdiga bitar i eltejp som matchar färgen på nylonväv band används. Använd ett slag eller en liten skruvmejsel för att slå igenom bandet täcker de borrade hålen.

4 Köra en ände av båda nylonband though en tre åttondelar-by-3-tum rostfri triangulära ringen.

5 Vik ändarna av nylonbanden över, 2 inches från slutet. Använda en genomföring hålskärare för att stansa ett hål genom båda tjocklekarna hos remmen, centreras och en tum från slutet. Obs: det första hålet kommer att bli en tum från slutet; det andra hålet kommer att vara 3 inches. Linda slutet av den stansade bandet runt änden av stålstången, på insidan hålet 4 inches från dess ände, så att remmen täcker båda plana sidor av stålstången. Sätt en genomföring av rostfritt stål på båda sidor om den dubbla bandet och sedan sätta in en tre-åttondelar-by-trekvarts-tums rostfritt stål maskin bult genom genomföringarna, remmar och bar. Skiftnyckel dem tätt. Upprepa denna procedur i båda ändarna av båda banden.

6 Mät, markera och borra två hål, 22 inches isär, genom den övre kanten av bristningsgränsen av jet ski. Göra hålen strax under den krökta ytan av den övre läppen av relingen. Borra dessa hål tre åttondelar av en tum i diameter. Driva sju sextondelar-by-3-tums ögonträskruvar genom de fyra hålen. Montera träskruvar nedanför undersidan av relingen, skruvas upp genom gunnel.

7 Snap tre åttondelar-by-3 1/8 tum rostfria stål karbinhake ringar i hålen i ändarna av stålstänger.

Tips

  • Snäpp karbinhake ringarna till öglor på jet ski gunnels att fästa lyftsele. Anslut lyft stift till den triangulära ringen och hiss.
  • Var försiktig när du arbetar med elverktyg.
  • Använd handskar och skyddsglasögon vid sågning av metall.