XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur berätta om vitaminer är syntetiska


De flesta vitaminer som säljs i USA är syntetiska vitaminer. Syntetiska vitaminer kan vara mindre effektiva än vitaminer från naturliga källor i kosten, eftersom de inte är lika lätt absorberas av kroppen på grund av den kemiska naturen hos den syntetiska. Vitaminer är komplexa biokemikalier som består av enzymer, co-enzymer och co-faktorer som samverkar för närings förmån för din kropp. Ibland produktetiketten visar tydligt naturliga livsmedel källor såsom morötter eller vete, men inte alltid. Det enklaste sättet att avgöra om vitaminer är naturliga eller syntetiska är att lära sig naturliga källor av vitaminer.

Instruktioner

1 Leta efter bokstäverna "D" och "DL" på vitamin etiketten. Akta dig för etiketter som hävdar att produkten är "ekologisk". Organiska vitaminer kan inte hämtas från naturliga livsmedel. Enligt Ben Kim, MD, säljs de flesta vitaminer kommersiellt i apotek, livsmedel och även i hälsokostbutiker är syntetiska. När den placeras under ett polariserat ljus, naturliga vitaminer böja ljuset mot höger. Den här egenskapen är noterade med bokstaven "D" som i "dextro," som betyder "rätt". Syntetiska vitaminer dela ljusstrålarna i båda riktningarna. Vänster riktning av ljus böjning noteras med bokstaven "L" för "levo" som betyder "vänster". Vitaminer som kommer från helt naturliga källor ofta har bokstaven "d" på etiketten. Alla syntetiska vitaminer kommer att noteras av bokstäverna "dl", enligt den Nutriteam webbplats.

2 Läs etiketten för naturliga matkällor. Till exempel är naturligt vitamin B-1, även kallad tiamin, anskaffas från jäst, vete gräs, vetegroddar, bönor och blacks melass. Etiketten kommer att ange källa till vitamin B-1 som ett av dessa naturliga livsmedel. Den syntetiska versionen av vitamin B-1 innehåller normalt tiaminmononitrat och tiaminhydroklorid.

3 Kontrollera på etiketten att se till att vitamintillskott innehåller mikronäringsämnen. Vitaminer från naturliga livsmedel källor innehåller mikronäringsämnen. Mikronäringsämnen är besläktade föreningar som arbetar i samklang med en primär näringsämne. Till exempel hänvisar vitamin B-komplex till alla de olika näringsämnen som samverkar för att hjälpa kroppen att metabolisera kolhydrater för energi. Vitamin B mikronäringsämnen innefattar tiamin eller B-1, riboflavin eller B-2, niacin eller B3, panthothenic syra eller B5, pyridoxin eller B-6 och cyanokobalamin eller B-12. Leta efter en lista av mikronäringsämnen för varje vitamin anges på etiketten.

4 Undersök etikett för en lista över co-faktorer. Co-faktorer bidra till absorption av de näringsämnen genom matsmältningssystemet. Co-faktorer härledda från organiska källor kommer att kallas "co-enzymer." Trace kofaktorer funktion som co-faktorer som hjälper enzymatiska funktioner i kroppen. Dessa spår co-faktorer innefattar koppar, zink, jod, mangan, molybden och selen.

Tips

  • alltid hålla vitaminer, särskilt söt smak barns tugg vitaminer, förseglade tätt och utom räckhåll för barn.