XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Översikt över Rimadyl och nuvarande användning

Rimadyl är det kommersiella namnet karprofen, ett läkemedel som tillverkas av Pfizer läkemedelsgruppen. Karprofen är en del av en större familj av läkemedel som kallas NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel). Några av de mest kända läkemedel är NSAID inklusive Alvedon och ibuprofen. För närvarande är Rimadyl används vid behandling och lindring av artritisk smärta i äldre hundar. Beroende på dosen, kan den användas dagligen eller selektivt vid svår smärtlindring eller post-kirurgi återhämtning. Det finns tillfällig användning av Rimadyl av veterinärer och jordbrukare och hästar hos nötkreatur för mycket av samma skäl. Den nuvarande formen av Rimadyl finns i 25, 50, och 100 mg tabletter. Det tas oralt.

Effekt hos människor

Även om den nuvarande kommersiella versionen av Rimadyl är för användning i djur, speciellt hundar, var Rimadyl som används i människor från 1988 till cirka 1998. NSAID, Rimadyl (Karprofen) ingår, hämmar något känner som COX-2, eller cyklooxygenas, ett enzym som är ansvarig för bildandet av prostanoider. Alla former av prostanoider ansvarar för inflammation i hela kroppen. Genom att hämma COX-2-enzymet, är kvantiteten av prostanoider bildning reduceras, sänka fall av eller allvarligheten av inflammation och därmed smärta i samband med eventuell inflammation samt. Det finns två former av cyklooxigenas i människokroppen, COX-1 och COX-2. Karprofen skiljer sig från mer vanliga NSAID såsom Alvedon eller ibuprofen i att det är en riktad läkemedel, vilket hämmar bara COX-2, medan de andra två kvarter både COX-1 och COX-2. När kommersiellt tillgängliga för människor Rimadyl fanns i 150-600 / mg dos. Det fanns endast via recept, och varje dos över 250 / mg var bara användas för att lindra efter operationen inflammation. 150 / mg doser användes som daglig lindring av kronisk artros smärta, medan dosen 200 / mg rekommenderas för mer symptomatiskt svåra fall av artrit eller inflammation smärta. Alla former av Karprofen togs oralt.

Biverkningar hos människor

När Karprofen var tillgängliga och används av människor, biverkningar var relativt lindriga. Oftast ingår effekter mild magont eller andra tarm effekter såsom diarré. Det fanns enstaka episoder av illamående samt. Sammantaget Karprofen hade ungefär samma biverkningar och svårighetsgrad som andra NSAID, såsom acetylsalicylsyra eller ibuprofen produkter.

Halt av Karprofen användning i människor

Medan användas effektivt för över tio år, var Karprofen frivilligt dragit bort från marknaden genom Pfizer på grund av kommersiella skäl. Noterbart bland detta är att massproduktion och over-the-counter status Karprofen kusin läkemedel såsom Alvedon hade gjort produktionen av recept Karprofen kostsamt. Pfizer återmarknads drogen flera år senare som Rimadyl, och som nämnts tidigare, vid lägre doser Karprofen är effektiv vid behandling av inflammation och smärta hos djur.