XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Psoriasis är när hudceller bildar alltför snabbt, utvecklas i dagar snarare än veckor (vilket är normen). Istället för att utveckla och dö av cellerna stapla ovanpå varandra, vilket skapar skador. Vissa psoriasis drabbade vända sig till havremjöl bad för befrielse.

preventative

När psoriasis blossar upp, är klåda obehagligt och kan störa dagliga rutiner. Förebyggande åtgärder, såsom att hålla huden väl hydrerad med hudkräm, hjälper till att förhindra skov. Exponering för solljus bidrar till att sakta ner celltillväxt. Om emellertid en uppblossande sker så finns det lösningar.

Gröt

En av dessa lösningar är havregryn --- det är inte precis för frukost anymore, men även för bad. En havregryn bad kan ge lindring från den ständiga klåda som ofta åtföljer en uppblossande.

kommersiella lösningar

Olika företag tillverkar havre behandlingar. De är utformade för att hällas i ditt badkar, men du kan spara pengar genom att göra din egen.

Gör din egen

Havregryn i ett bad hjälper till att binda fukt till huden. För att göra din egen havremjöl behandling, slipa en kopp havre i en mixer eller matberedare på högsta inställningen, tills det är konsekvensen av pulver. Strö den i en balja med vatten, med hjälp av handen för att röra den. Du kan ta så många bad som behövs för att lindra klåda.

Historia

Redan 2000 f.Kr., egyptierna och araber använde havregryn för sina egna hudsjukdomar.