XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En stor del av världens befolkning är beroende av snabbmat och färdiglagad mat. Enligt en studie från 2003 med titeln "Fast Food Konsumtionen av amerikanska vuxna: Påverkan på energi och näringsintag och övervikt status," folk inte längre har tid att laga sin egen mat, vilket är anledningen till att beställa från snabbmatställen har varit trenden för många moderna familjer.

Statistik

Enligt Helpguide.org, en av fyra personer i Amerika äter snabbmat. Myfit.ca avslöjar att 50 miljoner människor i USA är beroende av snabbmat.

En online-undersökning som genomfördes av AC Nielsen Company visar att 98 till 99 procent av personer från länder som Kina, Taiwan, Malaysia och Filippinerna äter snabbmat.

effekter

Enligt Glenn Freiboth, en certifierad hälsorådgivare, snabbmat innehåller höga kalorier som gör att du äter mer än vanligt. Den mest uppenbara negativa effekten av att äta snabbmat är övervikt. Förutom att sätta i mer tyngd till kroppen, kan det vara en orsak till stora och kroniska sjukdomar såsom cancer, diabetes och hjärt krämpa.

Betydelse

Äta snabbmat leder till negativa hälsoproblem. I Brooklyn, USA, är 63 procent av befolkningen överviktiga. Brooklyn är bara en av de många städer i USA omgiven av snabbmatsrestauranger.

Enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC), är cirka 300.000 förtida dödsfall kopplade till fetma bokföras årligen.

Varning

Överdrivet ätande av snabbmat leder till stora hälsoproblem såsom hjärtsjukdomar, diabetes, sömnapné, stroke, leverskador, andningsproblem, polycystiskt ovariesyndrom, Blount sjukdom, dyslipidemi och artrit.

Veterans Administration Medical Center fann oxiderade fett, en typ av fett som skapar plack i artärerna, i snabbmat som hamburgare, pommes frites och pizza. Snabbmat är rik på mättade fetter och dåliga kolhydrater. När det tas överdrivet, kan de leda till allvarliga medicinska tillstånd.

Förebyggande / Lösning

Helpguide.org föreslår att snabbmats eaters väljer deras meny mer noggrant. Till exempel, bortsett från att välja "Extra krispiga kycklingbröst" av KFC, kan du gå till underlåret med färre kalorier. KFC: s näringsinformation kommer att säga att den förstnämnda innehåller 440 kalorier medan den senare har 160 kalorier.

Även om vissa snabbmatsrestauranger utövar försök att tjäna mer sund mat, är det bättre att äta snabbmat med måtta. Beställa mat med grönsaker och undvika stekt mat när det är möjligt är också bra sätt att minska ditt kaloriintag.