XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Snacks till insulinresistens

Insulin är ett hormon från bukspottkörteln som hjälper till att reglera blodsockernivån genom att hjälpa socker få från blodet in i cellerna i kroppen. Insulinresistens är när cellerna i kroppen är inte lika mottaglig för insulin, och det kan resultera i okontrollerade blodsockernivåer. Din kost och snacks du väljer kan sänka din risk för komplikationer från insulinresistens.

Snacks och insulinresistens

När du har insulinresistens, kan din kropp har svårt att hålla blodsockernivån stabil. Blodsocker kan spik efter måltid, vilket leder till prediabetes eller typ 2-diabetes. En diet för att hantera insulinresistens betonar viktkontroll och hjärt-hälsosamma val, inklusive fiberrik mat och hälsosamma fetter, och begränsar mättade fetter, transfetter och socker, enligt Mayo Clinic. Äta mindre måltider och några mellanmål kan bidra till att upprätthålla stabilare blodsockernivåer än att äta större måltider och exklusive snacks.

Nötter

Nötter såsom mandlar, valnötter, paranötter, cashewnötter och macadamias göra hälsosamma mellanmål för personer med insulinresistens. Nötter är låg halt av mättat fett och bra källor till enkelomättade fetter, som kan hjälper till att reglera blodsockret, enligt Mayo Clinic. De har ett lågt glykemiskt index, vilket innebär att de inte leder till spikar i ditt blodsocker. Att kontrollera din vikt, äta nötter endast med måtta, eftersom de har ungefär 160 till 200 kalorier per uns.

Grönsaker

För ett krispigt mellanmål, grönsaker är hälsosammare val än vanliga alternativ såsom potatischips, som kan innehålla transfetter, godis, som innehåller mycket socker och kalorier, och pretzels, som kan vara hög i natrium. De flesta råa grönsaker är låga i kalorier, så att de kan förhindra ytterligare insulinresistens om du använder dem för att banta eller förhindra viktökning. Alternativ såsom gurkor, morotsstavar, paprika remsor, körsbärstomater och selleri är höga på kostfiber. Jordnötssmör eller bönor dopp lägger protein till mellanmål.

magert protein

Hög protein snacks kan hjälpa dig att kontrollera blodsockernivån om du har insulinresistens, eftersom protein saktar tömningen av mat från magen, enligt Harvard School of Public Health. Beef jerky, grillad kyckling och hårdkokta ägg vita är hög proteinhalt snacks som är låga i fett och kalorier. Konserverad tonfisk är en källa till hjärtvänlig omega-3 fetter. Fettfria mejeriprodukter, såsom färskost, yoghurt och sträng ost, är bra källor till kalcium.