XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur identifiera testikeltorsion. Testikeltorsion är en oerhört smärtsamt tillstånd som orsakas när sädesledare vändningar, skära av blodtillförseln till testiklarna. Testikeltorsion är en nödsituation som kräver omedelbar korrigering. I vissa fall kan läkaren har möjlighet att manuellt tvinnas vid sladden utan en person som lider av tillståndet behöver i allmänhet kirurgi.

Instruktioner

1 Gå omedelbart till sjukhuset om du misstänker testikeltorsion. När sädesledare vrider testikeln är bara salvageable för några timmar. Väntar bara ökar risken för irreparabel skada.

2 Undersök testiklarna för plötslig svullnad. Snabb svullnad kan förekomma i en eller båda testiklarna. Testikeln (s) kan vara förhöjd och alltför smärtsamma. Skada eller motion kan orsaka testikeltorsion, men ibland finns det ingen uppenbar anledning.

3 Rapport illamående, kräkningar, buksmärta eller feber med din läkare så att hon kan diagnostisera dig ordentligt. Om du inte har dessa symtom, är det fortfarande viktigt att omedelbart söka läkarvård. Om mer än 6 timmar passerar från början av smärta, risken för minskad produktion eller förlora testikeln ökar kraftigt spermier.

4 Diagnos testikeltorsion kan innebära avbildning, en urinanalys och en blod. Läkare har vanligtvis dessa tester i akuten. Din läkare kommer att ringa i en urolog om manuell korrigering är inte möjligt och du behöver kirurgi.

Tips

  • Testikeltorsion kan hända i alla åldrar, även nyfödda, även om det är vanligast bland tonåringar.
  • Generellt smärta orsakad av genital skada börjar avta inom en timme eller så. Den smärta och svullnad i samband med testikeltorsion inte avta.