XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man känner igen symptom på ångest


Ångest och nervös ibland är bara en del av livet. En snabbare hjärtslag och en adrenalinkick kan även hjälpa dig att få igenom tuffa situationer. Men när ångesten börjar ta över ditt liv, blir det en störning. Och en fullfjädrad ångestattack kan stänga ner helt. How do you skilja mellan normal låg nivå ångest och oro fråga som du bör överväga att göra något åt? Här är hur man känner igen några av de vanligaste symtomen på ångest.

Instruktioner

1 Se upp för återkommande fysiska symtom inklusive andnöd, en racing hjärtslag, svettningar, yrsel, diarré, magbesvär, muskelvärk, täta urinträngningar, skakningar, huvudvärk, trötthet och sömnlöshet.

2 Se upp för känslomässiga symtom inklusive återkommande känslor av rädsla, oro, oro eller ångest, oro, nervositet, jumpiness, försämrad koncentrationsförmåga, rastlöshet, hypervigilance, irritabilitet och förvirring. Barn och adolesecents kan uppvisa beteendeproblem.

3 Observera om du verkar vara långsamt isolera dig från den yttre världen. Återkalla fysiskt och känslomässigt från sociala situationer är ett symptom på ett ångestsyndrom.

4 Symtom på en ångestattack är illamående, andnöd, värmevallningar eller frossa, yrsel, svettningar, bröstsmärtor, domningar, huvudvärk, hjärtklappning, en känsla av icke-existens, eller en intensiv, panik känslan av att du kan dö, gå galen eller helt tappa kontrollen. Fyra eller flera av dessa symtom kan betyda att du har en ångestattack.

5 Om du har en ångestattack, kontrollera hur länge symptomen kvarstår. Tänk på att de kommer att passera, oavsett hur hemskt du känner. Normalt en ångestattack varar 10 minuter.

6 Kom ihåg att du inte är ensam. Ångestsyndrom är den vanligaste typen av psykisk sjukdom i USA, och National Institute of Health uppskattar att det påverkar 40 miljoner vuxna varje år. Inte skämmas för att söka hjälp.

Tips

  • Gör djupa andningsövningar så fort du börjar känna orolig. Medvetet sakta ner din andedräkt kan lugna ner dig.
  • Regelbunden motion, en hälsosam kost, meditation, tillräckligt med sömn och eliminering av alkohol och koffein kan alla vara till hjälp för att hantera eller övervinna ångest.