XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Symptom på skabb hos vuxna


Skabb är ett vanligt tillstånd i huden som orsakas av en viss typ av kvalster som kallas Sarcoptes scabei. Kvalster håla under huden och orsaka en allergisk reaktion. Det kan inte fångas från husdjur, utan snarare människa till mänsklig kontakt. Det är viktigt att om diagnosen skabb, alla som har varit i nära fysisk kontakt bör också behandlas. Det kan ta fyra till sex veckor innan symtomen börjar.

Klåda

Ett symptom på skabb är klåda. Det innebär vanligtvis extremiteter och bål och blir värre på natten.

Burrows

Små grå spår kallas hålor är ett tidigt tecken på skabb. De kan visas mellan fingrarna, men kan också visas på handleder, ända, penis, armhålor och hälarna på fötterna.

Hudutslag

Ett utslag kan ta flera veckor att visa upp efter angrepp och beror på en allergi av kvalster och ägg.

noduler

Knölar är kliande knölar. De visas i armhålorna, på penis och i ljumske.

norska skabb

Norska skabb är en allvarlig form som drabbar personer med försvagat immunsystem, såsom AIDS-patienter, äldre och personer som lider av undernäring. Tjocka vita lesioner visas över hela kroppen, inklusive hårbotten, ansiktet, armbågar och knän.

Behandling

Skabb behandlas med krämer och lotion som 25 procent bensylbensoat, 5 procent permetrin grädde eller malation 0,5 procent vatten lotion. Varje kräm eller lotion har en annan användningstiden för behandling. Nya hålor och utslag kommer att vara närvarande 24 till 48 timmar efter behandling och klåda kan kvarstå i upp till 3 veckor. Det är viktigt att tvätta sängkläder varje dag under behandlingen.