XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur fixar Kornig sockersirap

Sirap smak drycker, bästa pannkakor och sockra snö kottar. De visar också ett antal fascinerande vetenskapliga principer såsom mättnads, kristallisa och kärnbildningssäten. Du kan hitta dessa vetenskapliga begrepp mindre intressant när de förstöra ett parti av enkel sirap du gör, men. Även om inte alla korniga sockerlag kan återgå till sin släta, flytande tillstånd, smältning av sockerkristaller ofta fixar en kristalliserad sirap.

kristallisation

Rock godis har fått sitt namn eftersom den liknar klart kvarts eller kalcit. Liksom kvarts, socker bildar kristaller - regelbundna symmetriska former i förutsägbara mönster - när den stelnar eller utfaller ur lösningen ostörd. För att göra vissa typer av godis, är detta kristallisationsprocess nödvändig för dess konsistens. Andra typer av godis och sirap kräver socker i en icke-kristallin, amorft tillstånd. Kornigheten i sirap är mycket små kristaller av socker; att ta bort dem, måste du omsmälta kristaller.

värmning

Upphettning av en lösning gör det möjligt att hålla mer löst material. När du värmer sockerlag som delvis har kristalliserat, kan vattnet i sirapen innehåller mer socker, vilket gör att sockerkristaller att upplösas. De måste lösas upp helt, eller i förekommande sirapen kyls kommer att bildas kristaller igen runt de små ympkristaller inom blandningen. Eftersom det är så viktigt för att lösa varje socker kristall i sirap, är det bäst att värma kornig sirap på spisen i stället för mikrovågsugn. Mikrovågssystem kan inte värme sirapen jämnt och lämnar vissa områden i lösningen korniga och tillhandahåller kärnbildningsställen för fler kristaller att bildas. Värm sirapen på spisen utan omrörning - skeden skulle kunna införa kärnbildningsområden, också - tills varje spår av kornighet försvinner. Häll blandningen i en ren behållare och låt den svalna.

Glukossirap

Majssirap hjälper till att hålla sockerlag från kristalliserande. Sockret i majssirap är glukos, medan sirap innehåller sackaros. Även om sackaros är halv glukos och halv fruktos, de kemiska bindningarna mellan de två enkla sockerarter förändrar den kemiska naturen hos föreningen. Natrium och klor är både dödliga i deras rena tillstånd, men tillsammans bildar de natriumklorid - ofarlig bordssalt. Liksom bordssalt, har socker olika egenskaper än sina komponent socker. Glukos inte kristalliserar som sackaros, så det hindrar sackaros i lösningen från att växa samman för att bilda korniga kristaller. Eftersom glukos förblir flytande i lösning, fungerar den som ett smörjmedel, som möjliggör sackaros molekyler glida förbi varandra i stället för att vidhäfta och bildar det regelbundet gitter-liknande struktur av kristaller. Efter smältning av en kristalliserad sockerlag, tillsätt en tesked majssirap för varje kopp sockerlag att hämma ytterligare kristalltillväxt.

sura Ingredienser

Sackaros består av två enkla sockerarter, fruktos och glukos, sammanbundna. Sura ingredienser skilja några av dessa större sackaros molekyler i sina beståndsdelar socker. Som med att lägga majssirap, tillsätta sura ingredienser såsom grädde av tandsten, vinäger eller citrusjuice introducerar glukos till lösningen och håller kristaller bildas lika lätt. Även om dessa syrliga tillsatser hålla sirap hällbar och smidig, använd dem sparsamt för att bevara smaken av sirap.