XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad händer med min kropp om jag tränar för snart efter att ha ätit?

Dina närings och kostvanor påverkar effektiviteten i ditt träningsprogram. Vad och när du äter är de största faktorerna. Att äta för tidigt innan ditt träningsprogram kan vara kontraproduktivt att dina mål och du känner dig sjuk. Dessutom, om du inte äter ordentligt innan träningen, din kropp inte har en större reserv av glukos, vilket gör det vända sig till dina fettdepåer förr.

Träning på en full mage

När du tränar, musklerna som producerar dina rörelser uppmana ditt hjärta för extra blod. I vila 15 till 20 procent av din cirkulerande blodflöden dina muskler, men under träning detta ökar till 80 procent. För att underlätta denna förändring, constricts din kropp och vidgar blodkärlen. Fartygen till onödiga system för motion som rötning, urinering och reproduktion är trängd, vilket begränsar mängden blod till dessa organ. Om du äter rätt innan träning, dina matsmältningsorganen och dina muskler kämpa för blodflödet, vilket gör motion svårare att utföra.

Fettförbränning

Äta rätt innan träning kan också hämma kroppens förmåga att använda fett som energi under aktivitet. Träning med minimal mat i magen ger den perfekta kombinationen av hormoner i kroppen. Din kropp frigör adrenalin och undertrycker insulin. Insulin är ett hormon som uppmanar kroppen att lagra näringsämnen. Utan insulin som cirkulerar i blodet, musklerna är lätt tillgängliga för att bryta ner och använda fettsyror.

Andra negativa biverkningar

Träning på en full mage kan göra dig helt enkelt sjuk. Att äta en stor mängd mat innan träningen kan ge magsmärtor och kramper. Det kan även leda till illamående och diarré, enligt National Obesity Foundation.

rekommendationer

Tid dina måltider beroende på när du ska träna. Om du äter en stor måltid, vänta minst tre timmar innan träning. En liten måltid bör följas av en vänteperiod av två till tre timmar. Motion kan följas inom en timme ett litet mellanmål.