XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Negativa hälsoeffekterna av Chia frön

Chia frön är frukten av Salvia hispanica, en växt hemma i Central- och Sydamerika. Förutom att tjäna som mat och medicin, aztekerna värderade fröna så mycket att de användes som valuta. Idag är fröna rykte om sig att främja viktminskning och minska risken för hjärtsjukdomar och cancer. Men det finns potentiella negativa hälsoeffekter att diskutera med din läkare innan du lägger Chia frön till din diet.

Viktminskning Controversy

Anledningen Chia frön tros underlätta viktförlust beror på att de är en rik källa till lösliga fibrer. Som sådan, de har hydrofila egenskaper, vilket innebär att de absorberar lätt vatten. I själva verket, Chia frön absorbera upp till 12 gånger sin volym när de införs till vatten. Genom att lägga fröna till lagad mat, de lägga huvuddelen utan att lägga extra kalorier eller fett. Så i teorin, fröna fungera som en aptitnedsättande i kraft av att vara fyllning. Fröna bildar också en tjock gel vid tillsats till vatten, som kan användas i stället för fett vid matlagning eller bakning. Dessutom hjälper fiberhalten för att öka överföringstiden i det gastrointestinala området.

Det finns inga kliniska bevis för att backa upp påståendet att Chia frön främja viktminskning. I själva verket, en grupp forskare från Appalachian State University i North Carolina rapporterade i Juni 29, 2009 frågan om "Nutrition Research" att chia frö tillskott visade inga fler fördelar viktminskning på 90 överviktiga vuxna efter 12 veckor än de som fick placebo . Det finns också möjlighet att konsumera stora mängder av Chia frön kan orsaka uppsvälldhet eller stör absorptionen av näringsämnen.

Kardiovaskulära biverkningar

Sloan-Kettering Cancer Center citerar en studie som visade att chia frö tillskott minskade signifikant flera riskfaktorer för hjärt-kärlsjukdom hos 20 försökspersoner med diabetes typ II. Effekter ingår sänkt blodtryck och fibrinogen och C-reaktivt protein nivåer. Men centrum anges också att dessa resultat tyder på att Chia frön kan öka effekten av läkemedel för att sänka blodtrycket. Om du för närvarande tar blodtryckssänkande läkemedel, eller har andra risker för hjärtsjukdomar, kontakta med en kvalificerad sjukvårdspersonal innan du använder detta kosttillskott.

Blodsocker Effekter

Sloan-Kettering Cancer Center säger också att kliniska studier har visat att föreningar i Chia frön kan bidra till att reglera glukosserumnivåer. Men som med hjärtmediciner, kan Chia frön öka aktiviteten hos läkemedel som är utformade för att kontrollera blodsockret. Tala med din läkare om användningen av Chia frön i din kost om du har en historia av diabetes.