XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Om du någonsin har haft tandvärk och var tvungen att ha en tand drog, du vet lättnad du känner efter tanden dragits och den resulterande smärta det orsakade är borta. Men vänta, det finns en risk att du kommer att drabbas av en annan typ av smärta från vad som kallas en torr socket som kan vara lika illa. Denna artikel kommer att berätta vad de ska göra.

Instruktioner

1 Efter någon tandutdragning genom en allmän tandläkare eller muntlig kirurg, väl hand om det öppna området för att förhindra en torr socket är mycket viktig och målet är att eliminera alla möjliga faktorer som kan störa bildningen av en blodpropp, störa eller rubba den efter att den har bildats. Efter ingreppet, kommer du att få smärtstillande medel för smärtlindring och kommer att ges ett blad med instruktioner att följa för de första två till tre dagar.

2 försiktighetsåtgärder diskuteras med dig och noterade på utskrivna bruksanvisningen kommer varna dig att undvika rökning och överdriven mun sköljning. Det är viktigt att du fortsätter god munhygien, äter mjuk mat och avstå från att dricka några varm mat eller dryck. Du kommer att behöva avstå från att dricka några matar genom ett sugrör, sugande eller spotta

3 Om du utvecklar svår smärta och / eller svullnad i området för tandutdragning trots följande riktlinjer post utvinning, tveka inte att kontakta din tandläkare för ett möte. Han eller hon kommer att utföra en rutinundersökning och kan utföra en röntgen för att bekräfta torra socket och bedöma omfattningen och eventuell förekomst av infektion. Om en torr socket är närvarande kommer tandläkaren rensa matrester och infektion från uttaget och packa det tätt med läkemedel gasbinda förband som innehåller antiseptiska och smärtstillande medel. Tillvägagångssättet är något smärtsamt och tandläkaren kommer sannolikt att ge dig en smärtstillande eller bedöva området. Du kan behöva återvända till dagliga behandlingar för ett antal dagar beroende på din tandläkare bedömning.

4 Om rekommenderas av din tandläkare, och efter att han eller hon har regisserat, kan du rengöra torr tand uttag med en svag varm lösning saltvatten eller en mun tvätt med hjälp av en plastspruta. Detta kommer att bidra till att undanröja eventuella matrester. Om det är tillåtet av din tandläkare, kan några droppar kryddnejlika olja som släpps ut på en liten bit gasbinda eller bomullstuss försiktigt placeras i sockeln. Du kan också använda aspirin för mindre smärtlindring, men bara om de får okej från din tandläkare, eftersom aspirin är ett blodförtunnande medel och kan förhindra proppbildning.

Tips

  • Om du utvecklar svår smärta åtföljs av feber, dröj inte att kontakta din tandläkare omedelbart.