XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vilka är fördelarna med fosfor?

Vilka är fördelarna med fosfor?

Fosfor har många potentiella hälsofördelar. Till att börja med, är det nödvändigt att ha fosfor replikera DNA och RNA. Utan sådana processer som drivs av fosfor liv som vi känner det inte skulle vara möjligt. Fosfor bidrar också till att skapa starka ben och tänder, i utsöndring av gifter från kroppen genom njurarna, i reproduktiv hälsa och i matsmältningen och energieffektivitet i kroppen. Det finns också vissa begränsade belägg för att friska fosforintag kan bidra till att lindra chanser att få vissa typer av cancer.

Hur kan jag se till att jag får nog Fosfor?

Den genomsnittliga personen blir mer än tillräckligt fosfor i deras dagliga diet. Fosfor är närvarande i många olika livsmedel och förekommer i vissa mängd i nästan allt människor äter. Det är dock möjligt att ha en fosforbrist vid bantning eller om du helt enkelt inte äter mycket. För att undvika detta är det en bra idé att ta en multivitamin varje dag. En bra multivitamin innehåller fosfor, och alla andra vitaminer och näringsämnen, som du behöver varje dag för att hålla sig frisk.

Är Fosfor säkert att ta?

Fosfor är endast toxiska i extremt stora doser. Detta beror på det faktum att den lätt filtreras från blodet genom njurarna och utsöndras i urinen. Den bär också att nämna är dock att det finns egentligen ingen anledning att ta stora kompletterande doser av fosfor om du uppmanas att göra det av en läkare eller sjuksköterska. Överskottet fosfor, medan inte skadligt, kommer helt enkelt att utsöndras av kroppen. Det finns ingen fördel att ta mer än du skulle få från en enkel daglig multivitamin.