XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Båtbotten målning tips


Även om du normalt tänker på att måla ett hus eller dess rum, kanske du inte vet att bottnarna båtar måste målas på en regelbunden basis. Detta är inte för estetiska syften, utan snarare för att minska förekomsten av tillväxt som naturligt förekommer medan båten ligger i vattnet. Objekt som mollusker, slem, alger och andra saker som finns i vattnet kan ansluta sig till båten och minska dess hastighet och övergripande effektivitet i navigera vattendrag. Emellertid är processen att målningen inte så enkelt som att ta ut en pensel och välja en ny färg; Det finns flera tips som du bör lyssna till användning i målningsprocessen.

Rena

Innan du kan måla båten, måste du först rengör botten helt. Detta görs bäst just när båten har dragits upp ur vattnet, som något som klamrar sig fast på botten kommer att vara mer mottagliga för rengöring. Med hjälp av en högtryckstvätt som kan hittas i de flesta arenor är det perfekta sättet att starta processen genom sprängning av alla lösa föremål; efteråt, måste du ta en skrapa för att avlägsna eventuella envisa clingers. Långskaftad skrapor är bäst för denna process som du kan använda mer av din naturliga styrka för att ta bort mer från botten av båten.

Slät

Precis som på alla ytor, vill du inte stötar eller protusions sticker ut när du målar den. När du har rengjort båten, måste du leta efter områden där den gamla färgen fjällning och ta bort dessa flingor; om du inte gör det, kommer färsk målarfärg följa flingor och helt enkelt falla av, vilket ger en semi-färdig båt. Dessutom är det bäst att använda en slipmaskin när båten har torkat från rengöring med en kvarn som har 80-grit skivor.

målningstekniker

Enligt Washington Yacht Club, är det bäst att måla de områden som rullarna inte kommer att få med en borste för hand före målning resten av båten. Detta gäller generellt för kanterna, som kommer att kräva en jämnare sidan och olika skrymslen och vrår som kan undkomma uppmärksamhet av en rulle. När detta är klart, gärna tillämpa en tung lager färg med rullen, med upp och ner rörelser, för att täcka botten av båten. Tumregeln är att en burk färg kan täcka botten av en 27-fots båt när det görs på rätt sätt.

Säkerhet

Som slipning en båt med en effekt slipmaskin kan släppa färg chips och andra skadliga kemikalier i luften, är det starkt rekommenderat att du använder en respirator och partikelfilter över näsan och munnen, liksom plastglasögon över ögonen. Om det är tillgängligt för dig, prova att använda ett dammfiltreringssystem som fäster direkt till din slipmaskin för att fånga dammpartiklar, vilket skyddar dig själv och någon annan omkring dig i båtvarv. Dessutom kan effekt sanders vara mycket bullriga, vilket gör proppar nästan en nödvändighet för dessa stripp båtar.