XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Art Program för depression & bipolär


Ett terapeutiskt program av konst för personer som diagnostiserats med depression eller bipolär sjukdom kan vara en angenäm och genomförbar Förutom medicinering och / eller traditionella prat terapier. Du behöver inte vara konstnärlig att delta i ett sådant program. Vad som är viktigt är den kreativa processen, inte produkten. Färger, formen och konsistens alla formulär för att göra en visuell kommunikation.

Visual / Verbal

En sund terapeutisk konstprogram kommer att ha två former av kommunikation --- den visuella och verbala. De visuella står för vad kunden vill säga, men har ännu inte funnit insikten att uttrycka verbalt. Den verbala är ofta själv symbolisk eller metafor för den underliggande verkligheten. En person med bipolär sjukdom kan hjälpa till att förmedla på detta sätt underströmmar av en manisk episod. Den person som är deprimerad kan uttrycka känsliga och ängsliga känslor eller idéer som självmordstankar.

utläggning

En väl avrundad konstprogram för människor med depression eller bipolär sjukdom kommer att ha möjligheter för människor att YTTRE sin presentation av problem. Genom att bilda en målning, teckning eller skulptur som representerar problemet, kan personen titta på det utanför sig själv. Detta bidrar till att se problemet som skiljer sig från den personen och att få lite avstånd från problemet. Patienten kan gå om att ändra saker i hennes konstverk och sedan tillämpa den på problemet. Deprimerade människor kan titta på depression som separata än deras sanna jag. När maniska, kan personer med bipolär sjukdom får en del av sin överskottsenergi utanför själva.

Creative Time

Kunden måste ha tid att arbeta på sin konst utan avbrott. Detta är viktigt för processen att uttrycka sina känslor. Undermedvetna tankar och känslor ofta "yta" och ingår i teknikområdet. Processen för uttryck kan inte forceras.

Multimedia

Ett brett utbud av media är avgörande för en robust program konst för bipolära eller deprimerade individer. Material såsom lera, färg, markörer, pastell, olika typer av konstpapper och dra redskap kan alla ingå.

Märkning / Integration

Det är viktigt för den bipolära eller deprimerad klient att börja märkning aspekter av hennes konstverk. Känslor måste identifieras för att kunden att göra framsteg. Kunder stor nytta när de kan skilja mellan konst metafor och verkligheten. Manic individer behöver se sin storslagna tankar för vad det är. Deprimerade människor får hjälp genom att veta deras problem är inte så överväldigande som de tror. De kan lösa problem för lösningar.

fördelar

Medan vem som helst kan dra nytta av konstterapi, bipolär och deprimerade människor i synnerhet göra. Den bipolära person kan hantera sina humörsvängningar lättare. Skapa konst när han är manisk hjälper till att bromsa tankeprocesser. Detta möjliggör mer konkret tänkande. När deprimerad, kan problem ses ur ett annat perspektiv, ofta låta honom se "helheten." Deprimerade människor kan också beskriva deras oro där de kanske inte har ord för att göra det.