XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man löser ryggont

Enligt American Chiropractic Association, mellan 70 och 85 procent av människor upplever ryggont någon gång i sitt liv. Ryggsmärtor kommer i varierande grad, som sträcker sig från mild stelhet till svår smärta som kan lämna dig oförmögen att röra sig. Ospecifik ryggsmärtor orsakas oftast av en vrickning eller översträckning av en muskel eller ligament. Även om en sådan ryggsmärtor kan ofta vara mycket obehagligt och irriterande, kan den lätt behandlas i några få enkla steg.

Steg 1

Applicera en kylklamp på det drabbade området så fort du känner uppkomsten av ryggsmärtor. Håll antingen en påse med is insvept i en handduk eller en specialist kylklamp på det drabbade området, och applicera tryck i 20 minuter. När 20 minuter har gått, ta isen utanför, vila i 20 minuter och sedan upprepa processen igen så många gånger du kan under dagen.

Steg 2

Alternera isen med värmebehandling så fort du känner svullnad försämras. Följa samma protokoll som med den kalla behandling genom att applicera is under 20 minuter, vila under 20 minuter, värm sedan under 20 minuter, följt av en annan 20-minuters vila. Upprepa denna cykel när du kan under vakna timmar.

steg 3

Börja lite lätt stretching 72 timmar efter starten av smärta (eller tidigare om smärtan har avtagit redan). Stretching hjälper alla muskler i ryggen blir mer mobil och avslappnad och minskar därmed smärta. Sitt med fotsulorna ihop, så att benen är i en diamantform. Sakta dra fötterna mot kroppen, och ta med huvudet ner mot tårna. När du känner ett lätt sträckning i nedre delen av ryggen, håll den positionen i 30 sekunder innan sitta upprätt igen. Gör detta tre gånger per dag tills smärtan är borta.

steg 4

Träna din kärna - området kring nedre delen av ryggen och mage. Detta kommer att göra alla de stödjande muskler, leder och ben starkare, vilket bör bidra till att förhindra ytterligare ryggsmärtor i framtiden. Börja genom att utföra plankan. I en liggande ställning, med bara dina underarmar och tår i kontakt med golvet, hålla ryggen rak och håll denna position så länge du kan med god teknik. Sikta på att göra tre uppsättningar av maximal håller på plankan varannan dag.

tips

  • Om smärtan inte har förbättrats efter 72 timmar, kontakta din läkare.