XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Rosemary Oil & amp; Graviditet

Rosemary eterisk olja används externt för att behandla en rad olika tillstånd, inklusive reumatism och som en tonic för en torr, fjällande hårbotten. Men att använda denna olja under graviditeten är en dålig idé, säger Shirley Pris, författare till "Aromaterapi för vanliga sjukdomar." I själva verket bör du inte använda någon typ av eterisk olja utan att först kontrollera med din läkare.

Varning

Rosmarin är en livmoder stimulerande i mycket höga doser. Undvik oljan helt under graviditeten, eftersom det kan orsaka missfall.

Betydelse

Rosmarin finns med på listan över diuretika och emmenagogic oljor, vilket betyder att den kan framkalla menstruation och kan tömma vätska i fostersäcken. Andra oljor på denna lista inkluderar enbär, mejram, söt fänkål och salvia.

Teorier / Spekulationer

Rosmarinolja negativa effekter under graviditet är huvudsakligen tillskrivas dess kamfer innehåll, enligt "The Essential Guide to Herbal Safety" av Simon Mills och Kerry Bone. Samtidigt har studier på kamfer inte alltid backas denna teori upp, Mills och Bone not. De viktigaste beståndsdelarna i rosmarinolja är p-cymen, linalool, gamma-terpinen, beta-pinen, alfa-pinen, eukalyptol och tymol.

Funktioner

Rosmarin olja är för utvärtes bruk eftersom intag kan vara giftiga. Att sätta den på huden kan orsaka inre effekter - såsom missfall - eftersom din hud är något genomsläppligt. Det innebär att de aktiva kemikalier absorberas genom huden, precis som ingredienser i läkemedel som nikotinplåster.

överväganden

Medan rosmarinolja anses osäkert om du är gravid, är säker konsumerar ört i kulinariska rätter, trots att rosmarinblad innehåller flyktig olja. Rosmarin, i motsats till den eteriska oljan, är i graviditeten kategori B1, vilket betyder att den inte ökar frekvensen av missbildningar hos fostret eller andra problem med begränsad användning eller har inte visat tecken på ökad frekvens för fosterskador i djurstudier. Intag av ört i stora mängder är inte rekommenderas för alla, men eftersom det kan orsaka spasmer, kräkningar, koma och vätska i lungorna, säger experter vid University of Maryland Medical Center.