XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Nackdelar med Hissar


Hoppande på hissen är en daglig företeelse för många människor som ofta byggnader med flera våningar. Som en fråga om vana, människor gå rakt till hiss och vänta på dörrarna att öppna, tryck sedan på högerknappen och ta attraktionen. I vissa fall är detta det mest logiska sättet att komma dit du behöver gå; Men, ta hissen har sin andel av nackdelar.

Trappor är snabbare

Hissen är mycket användbar när det är nödvändigt att resa avståndet mellan flera våningar. Men det finns många tillfällen då människor använder hissen för att komma från första våningen till den andra eller tredje. Eftersom byggnader med hissar tenderar också att ha trapphus i närheten; det är en bra idé att ta trapporna för dessa typer av korta resor om du inte har en fysisk anledning att inte. Enligt forskning av studenter vid University of South Carolina, Aiken, faktiskt tar det ungefär dubbelt så lång tid i genomsnitt att gå från en våning till nästa med hiss som det gör att gå trapporna till samma plats. Väntetiden var den främsta orsaken till förseningen.

främjar Lättja

En betydande nackdel med att använda en hiss är lättja att det främjar. Trappor är bra motion, och många människor inte får tillräckligt med motion som det är. Även om resan upp för trapporna är fyra eller fem våningar, den person som klättrar den kommer att få mer nytta fysiskt än slöa person som står på hissen och väntar på att bli enkelt levereras till sin destination.

klaustrofobi Oro

Klaustrofobi är rädslan för slutna utrymmen och publik. Denna psykologiska tillstånd är ganska allvarligt för dem som har det, och hissen är en av de vanligaste utlösande faktorer för panik av dem som berörs av fobi. Även om du inte har fått diagnosen klaustrofobisk, som i en fullsatt hiss, och potentiellt fastna för en tid i den lilla slutna utrymmet, kan orsaka en viss oro för en intet ont anande passagerare.

bakterier Haven

Många människor kan inte anser att det, men hissar är bland de mest bakteriefri angripna platser runt, enligt Sixwise.com. Inte bara är passagerare i en hiss låst i ett slutet utrymme med potentiellt smittsamma människor nyser eller hostar, men knapparna är ett minfält av bakterier. Många fingrar trycker på knapparna i hissen mellan rengöring - om de rensas alls. Den första våningen knappen är en som du förmodligen har att trycka på för att få ut ur byggnaden. Alla andra som lämnade lokalen var tvungen att trycka det också. Med hjälp av handen sanitizer eller handen våtservetter med en desinficerande lösning kan minska risken för att plocka upp bakterier i hissen.