XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Tuff kärlek i relationer

"Tough love" kan hänvisa till två skilda processer. En är en process för att behålla dina personliga gränser och värdighet inom ramen för en relation för att behålla din självrespekt och se till att din partner respekterar dig. Den andra processen är terapeutisk, ofta tvingande ingrepp i livet av en älskad fångas i klorna på beroendeframkallande eller destruktivt beteende. Båda kan appliceras på romantiska relationer.

Möjliggör

"Aktivera" är en term som gjordes populär av program 12-steg återhämtning för alkoholism, sexmissbruk och andra beroendeframkallande beteende. Den hänvisar till praxis i en släkting eller vän till den beroende som vanligtvis räddar missbrukaren, därigenom skyddar honom från de destruktiva följderna av sitt eget beteende och därmed föreviga missbruk. Används mer löst, kan det hänvisa till en partner i en relation som frivilligt tolererar kränkande eller respektlöst beteende, vilket medför att oönskade beteende.

Passionen Paradox

Romantiska relationer liknar ofta en känslomässig gungbräda. När denna process blir ett mönster, bedriver en partner den andra med stor överge, vilket resulterar i en paradoxal förlust av intresse på den del av den andra parten, den distancer. Om du är förföljaren, "tuff kärlek" för både dig och din partner innebär söker respekt första och kärlek andra, medan distancer måste respektera den andra parten genom att motstå frestelsen att undvika. Att göra något annat är att uppmuntra din partner att behandla dig med respekt.

Tuff kärlek Dating Tips

"Tough love" i samband med datering innebär att bibehålla samma status i förhållande till din partner. Dobson råder älskare att "ta det ett steg i taget", så att en solid grund kan byggas för långsiktig lycka. Ring inte alltför ofta eller på annat sätt ge din älskare chansen att bli sjuk av dig. Framför allt ställer rättvisa förväntningar behandling från din partner och vara villiga att permanent gå ifrån relationen om du inte får det, oavsett hur mycket det gör ont.

terapeutisk intervention

I vissa fall kan en romantisk partner kommer att falla i beroendeframkallande eller annat destruktivt beteende. I sådana fall kan du behöva välja mellan din partners kärlek och hans välbefinnande, eftersom om du ingripa, kan han hatar dig för det. Intervention innebär att du kraftfullt måste konfrontera din älskare, helst i närvaro av en legitimerad terapeut, råder Carlin Flora, Senior Editor för Psychology Today. Du måste inte skräda orden när du beskriva hur din älskare beteende har skada andra, och du måste insistera på att höras. Om du har varit delaktiga på något som gör det möjligt beteende, måste du göra det klart att det inte längre kommer att fortsätta. Slutligen måste du insistera på att din älskare acceptera lämplig behandling.

Empati

Det kommer en tid när tuff kärlek måste ge till empati. Missbrukare kan förakta sitt eget beteende ännu känner sig maktlösa att ändra den. Tidigare kokain och heroin missbrukare Maia Szalavitz, medförfattare till "Born för Love: Varför Empati är Essential-- och hotade" konstaterar att det i vissa fall skära av all kontakt med din älskade som en handling av "tuff kärlek" kan resultera i acceleration av oönskat beteende och död av missbrukaren.