XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Nycklar till vara på ett lag


I vilken yrkesområdet du arbetar, kommer du sannolikt att vara en del av ett team. Lagets enskilda medlemmar är lika viktigt som helhet. Plocka en medlem i ditt team ska handla om mer än med tanke på deras tekniska eller yrkesmässiga framgångar, men hur de kan hantera ett team miljö och om de har viktiga egenskaper att vara goda medarbetare.

Kommunikation

Kommunikationen mellan gruppmedlemmarna måste vara tydlig och direkt; annars, om något misstolkas kan välgjorda planer kollapsa, vilket leder till ett slöseri med värdefull tid. En bra gruppmedlem måste också tala vid behov med konstruktiva kommentarer. Att vara konstruktiva medel vara ärlig och tydlig, samtidigt visa respekt för dina lagkamrater på ett positivt sätt. Med kommunikation, kommer också att kunna korrekt lyssna på dina lagkamrater och för att inte tala om dem; ta in alla sidor av ett argument och bilda egna slutsatser.

Pålitlighet

Ett bra teammedlem måste vara en du kan lita på. Han måste visa sin förmåga att backa upp sitt ord genom att hålla åtaganden och vara konsekvent. Han måste också följa upp alla uppdrag som ges till honom och avsluta innan tidsfristen. Han inte flip-flop på sina beslut eller få svamlig; han är pålitlig i sitt arbete hela tiden, inte bara ibland. Dessutom, om något större förändringar, kan du lita på en bra teammedlem att kommunicera detta omedelbart och justera till förändringarna.

Problemlösning

När gruppmedlemmarna möts, var och en med kanske varierande kompetens inom olika ämnen, måste de lösa problem. Större delen av tiden, är att anledningen lag skapas, oberoende av yrkesområdet. Bra gruppmedlemmar inte närma sig ett problem genom att skylla på andra, att undvika problem eller bostad på den, men genom att omedelbart försöka att tänka på lösningar. Lagen måste öppet och ärligt diskutera sina problem för att nå en lösning alla är överens om är den bästa vägen för åtgärder.

Respekt

Gruppmedlemmarna måste stödja och förstå varandra. Även om två eller flera medlemmar inte nödvändigtvis komma överens med varandra personligen, måste de komma samman och respektera varandra för att få jobbet gjort rätt; en bra gruppmedlem kan komma bortom personlighet frågor jobbet till hands, samt eliminera fördomar på grund av kön, ras och ålder. Nyckeln är att ta hand om jobbet görs och hur ditt team kan hjälpa till att ta hand om det.