XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Orsaker till Feminine Itch

Den fuktiga, något sura miljön i en normal, frisk vagina stöder en population av bakterier, protozoer och jäst lever tillsammans i balans. Faktorer som exponering för allergener, starka kemikalier eller smittämnen kan ändra den normala balansen i slidan, och vaginal klåda kan vara första tecknet på att något har gått snett.

Allergi

Slemhinnan i slidan (vaginalslemhinnan) kan drabbas av kontaktallergi som någon annan vävnad. Vaginal och labial klåda kan bero på en kontaktallergi. Kvinnor som är allergiska mot latex kan lida intensiv vaginal klåda efter samlag med en partner med hjälp av en latex kondom. För att förhindra den allergiska reaktionen, men ändå ge skydd mot sexuellt överförbara sjukdomar, kan en partner bära en latex kondom täckt av en naturlig hud kondom. Andra vanliga syndarna inkluderar feminina sprayer och hårda eller doftande tvålar och rengöringsmedel.

Irritation

Vaginalslemhinnan förblir normalt fuktig och vid ett något surt pH. Faktorer som förändrar pH eller torra slemhinnor kan irritera slidan, vilket gör det klia. Återigen kan feminina sprayer och hårda eller doftande tvålar och tvättmedel har denna effekt. Douching alltför ofta kan också irritera slidan och göra det kliar. För att hålla slidan ren och frisk, regelbundna bad med mild tvål och vatten är tillräcklig. Långa sessioner i ett spa, bubbelbad eller bubbelbad torka ut slidan och ändra balansen av naturliga organismer, vilket gör det kliar.

Svampinfektion

En svampinfektion, medicinskt kallas candidiasis, orsakas av svampen Candida albicans. Enligt "Primary Care för kvinnor" upp till 75 procent av kvinnor upplever en svampinfektion under sin livstid. Den största klagomål av kvinnor med en svampinfektion är intensiv vaginal klåda, även om infektion kan orsaka en illaluktande, tjock vit flyt också.

infektiös vaginit

Förutom en svampinfektion, kan andra former av smitt vaginit orsaka vaginal klåda. Bakteriell vaginos, oftast sexuellt överförbara resultat från en över population av anaeroba (icke-syre använder) bakterier som dödar utanför normala aeroba vaginala bakterier. Förutom klåda, har kvinnor med bakteriell vaginos ökad vaginal flytning med en karakteristisk fiskliknande doft som blir värre efter något som ökar pH i slidan, såsom sperma eller menstruationsblod. Enligt "Primary Care för kvinnor", överväxt av protozoan Trichomonas vaginalis eller trikomonasinfektion infektion, oftast sexuellt överförbara orsakar vaginal klåda tillsammans med smärtsam urinering och illaluktande, rik och skummande gröngul flytningar.